kotle na pelety

Autor: Aleš Procházka
Datum: 12.12.2000 17:03

Dobrý den.
Má z Vás někdo zkušenosti z provozováním kotle na dřevěné pelety (pořizovací cena, časové nároky na obsluhu, dostupnost peletek, spotřeba paliva proti uhlí) ?

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Josef Musil01.11.2011 23:10
Ondřej Kymla01.11.2011 13:18
Vladimír Verner07.01.2001 22:46

Datum: 01.11.2011 13:18 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 107417
reakce na ...
Mám zkušenost s automatickým kotlem na pelety Variant pellets od firmy Kadria. Od této firmy lze brát i kvalitní dřevěné peletky. U pelet ze stéblovin (tráva, seno, řepka, otruby, obilí,..) je vyšší množství popele, který se taví již při 350°C, takže daleko snadněji dochází ke vzniku strusky a zanesení roštu hořáku.

Autor: Josef Musil
Datum: 01.11.2011 23:10 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100821
reakce na ...
U těchto kotlů a hořáků je doporučeno spalovat jen dřevní pelety. Mám originální litinový kotel na pelety od Ferroli. Kadria používá u svých kotlů hořáky od Ferroli. Při používání dřevních pelet fungují bezvadně a s perfektní účinností.

Autor: Vladimír Verner
Datum: 07.01.2001 22:46 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Jsem majitelem společnosti, která vyrábí kombinované kotle na dřevo a peltky. Doma tímto kotlem vytápím dvougenerační domek. Pokud jsem měl kotel na uhlí spálil jsem cca 11 tun černého uhlí. Osum sezón již topím buď dřevěnými briketami, nebo peletami a roční spotřeba se pohybuje okolo 8 tun, takže náklady na topnou sezónu jsou srovnatelné, ale komfort topení s peletkami je mnohem vyšší a srovnatelný s topením plynem. Pokud k doplnění paliva použiju dřevo - polena, je cena topné sezóny nesrovnatelně nižší.
Zdraví Verner Vladimír

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.