Výroba pelet

Rubriky:

Reklama
Martin Černý @martin.cerny před 20 roky22.12.2003 19:33:00
Výroba pelet

Dobrý den,
Naše firma se zabývá výrobou dřevěných briket, kůrových briket
a také pelet. Nechci si dělat reklamu, proto jméno firmy neuvedu. Vyrábíme okolo 60 000 tun všech biopaliv za rok. Nemyslím si, že by to bylo malé množství. 95% všech biopaliv však vyvážíme do zemí EU. Důvod je jednoduchý. Pokud zboží nevyvezeme za hranice, nebudeme schopni ustát situaci finanče a na 100% nás čeká krach.
Krátce k ceně pelet.
Pokud si někdo myslí, že na výrobě pelet se dá vydělat, je na velkém omylu. Zabýváme se momentálně pouze výrobou světlých pelet. Ty jsou vyráběny z čistých hoblovaček a pilin. Je rakouskými instituty dokázáno, že pouze tento druh pelet slňuje normy, dle kterých můžete zboží vyvážet do zahraničí a prodávat ho za daleko vyšší ceny. Za ceny, které se vyskytují v ČR se jednoduše prodávat nedá a pokud ano, tak v malém množství. Nechceme přece přivést naši firmu ke krachu!!!!
To co vyděláme na zahraničním prodeji, to dáváme na dotaci prodeje v ČR. Výrobní náklady jsou tak veliké, že nestačíme dotovat výrobu pelet z prodeje biobriket a kůrových briket.
Pelety vyrábíme z jednoho jediného důvodu: Zákazník si přeje například 20 tun biobriket a k tomu chce 4 palety peletek. Rádi mu vyhovíme, ale daleko ziskovější by pro nás bylo prodat 24 palet briket.
Proto není možné ve větší míře vyrábět například ze šťovíku, kde není prodejní cena tak vysoká. Takový luxus si dovolit momentálně nemůžeme. Situace se změní po roce 2008 kdy uhlí bude díky zavedení ekologické daně jednou tak drahé. Pelety by měli zůstat na stejné úrovni.
Poslední slovo:
Nestěžujte si prosím u výrobců pelet, ale stěžujte si na vládu a jí kompetentní ministerstva, protože od té doby co se začala v ČR vyskytovat ekologická energie, házejí se výrobcům biopaliv pouze klacky pod nohy. Poslední kláda 22% DPH. To zastavilo prodej peletek v ČR na další 3 roky. A to do té doby, než tady v této oblasti udělá pořádek EU. A bude muset, protože v takových podmínkách nelze v CR vyrábět a následně alespoň s nějakým rozumným ziskem prodávat biopaliva.
Vím, že mnoho spotřebitelů bude nadávat na vysoké ceny, ale v budoucnosti se ceny vyrovnají a peletky budou mít místo i v ČR. Ale nejdříve musí skončit dotování uhelné energie státem.
A občané, všechno jde z vašich peněz a málo z Vás si to uvědomuje.

S pozdravem
Martin Černý

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

171 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.