termoregulace radiátorů

Reklama
SJ Sekyra Josef @sekyra.josef před 19 roky27.10.2004 16:21:00
termoregulace radiátorů

doplněk k příspěvku pana Ticháka Mir.
Bydlím v naprosto stejném domě jako je sousední ale v našem máme elektronickou regulaci na patě domu která se dá nastavit podle naších potřeb,je na ní dále čidlo venkovní teploty,reaguje na sluneční osvit hlavních stěn domu-jižních,teplota je měřena uvnitř místnosti.
v druhém domě je použito termoregulačních ventilu podle toho korupčního zákona.
A teď výhody a nevýhody!!
1.náklady u nás celkem 107 tisíc Kč
v sousedním 460 tisíc Kč +roční nákladyza výpočty
2.Za poslední 3 roky oba domy spotřeba za teplo stejná ale u nich další náklady za výměnu měřičů a výpočty a dá se říct,že po několika letech opravy termoreg.ventilu!
ˇŽe je to pravda dosvědčuje z obou domů výpis od dodavatele tepla-mohu doložit.
Proč tomu tak je?
Nemáme ztráty ve vodorovném potrubí ,ve stoupačkách,vytápíme rovnoměrně panelák.Nemáme žádné dohady mezi partajemi o tom že jedna baba šetří a druhá musí topit protože má od sousedů zimu.Životnost našeho domu bude logicky větší--nebudou praskat zdi,nebudou plesnivět a podobně.Těch výhod by se dalo vyjmenovat daleko více ale škoda slov.Korupční parlament nikdo nepředělá.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.