Polystyren nebo vata?

Reklama
PE Petr @petr854 před 19 roky13.12.2004 15:39:00
Polystyren nebo vata?

Na jaře se chystám stavět. Obvodové stěny budu mít z cihel CD INA od Cithermu v tl.245mm a zvenku bude stěna zateplena v tl. 20cm. Jediné dilema řeším, zda pro zateplení použít polystyren nebo vatu Rockwool. Co sleduji v okolí, tak snad skoro všechny domy zateplují právě PPS. Z vaty jsem viděl asi jeden nebo dva. Zjišťoval jsem co a jak, výhody a nevýhody a abych řekl pravdu, nejsem ještě zcela rozhodnut. Někdo mi doporučuje vatu jiný zase PPS.
U vaty vychvalují, že má lepší stálost (neubývá na slunci), delší životnost, nežerou ji ptáci a vyšší propustnost, odolnost vůči ohni. Ale naopak vadí, že pokud je vlhká, tak ztrácí své tep.vlastnosti, je dražší, těžší a mám obavy, že díky větší prodyšnosti "profoukne". Budu totiž mít domek v poli, nechráněný a dost tam fučí, takže mám tyto obavy.
Zatím spíše uvažuji o PPS, zejména kvůli nižší ceně, ale ani vatu nezatracuji.Myslím, že úbytek materiálu nebude během let nijak výrazný a když se to dobře udělá, tak problém snad nebude. Pokud jsem se ptal, tak každý chválí to svoje, takže udělat si názor na ten který materiál je velmi těžké. Co myslíte? Máte někdo zkušenosti s oběma materiály? Dá se vybrat, který je "lepší" a který je "horší"? Díky za všechny odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

97 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.