Výrobce TRV

Autor: Petr Straka
Datum: 16.12.2004 10:21

dobrý den. Chtěl bych se jen zeptat, zda má cenu vybírat mezi termoregulačními ventily s hlavicemi od firem Danfoss a Honeywell co se kvality, funkčnosti a životnosti týče. děkuji Petr Straka

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Karel Černý03.01.2005 07:00
petr kocina02.01.2005 19:47
Karel Černý02.01.2005 19:29
petr kocina02.01.2005 18:59
Karel Černý02.01.2005 12:03

Datum: 02.01.2005 12:03 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Doufám, že se na mě pánové od společnosti Honeywell a Danfoss nebudou zlobit :-), když Vám lapidárně odpovím.

Ano má cenu si vybrat mezi hlavicemi od výše jmenovaných firem. Honeywell je levnější :-)), ale vážně. Termoregulační ventily od obou firem jsou srovnatelně kvalitní, funkční a mají obdobnou životnost. Spíše bych se zaměřil na odbornou montážní firmu, která Vám bude hlavice instalovat, protože ona přebírá veškeré záruky za montáž a nejvíce problémů může vzniknout právě při vlastní instalaci. Dovolím si ještě jednu myšlenku neuvažoval jste nad hlavicemi Heimeier nebo Giacomini.

Karel Černý
http://www.instalaterstvi-topenarstvi.cz/
Instalatérství topenářství

Autor: petr kocina
Datum: 02.01.2005 18:59 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Spíše bych se zaměřil na odbornou montážní firmu - to jako,zemi odborne vymeni ventil ???????? proboha co se na tom odborne vymenuje (ventil si snad vymeni kazdy jouda,na to nepotrebuji odborniky).to je asi to samy,jako kdyby mi firmy mely do dreva prisroubovat VRUT !!!!!!! - ODBORNE!!!!

Autor: Karel Černý
Datum: 02.01.2005 19:29 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Pane Kocino (Kočino?),
nevím proč zlehčujete demontáž a montáž termostatickýých ventilů. Jenom doufám, že nezaměňujete demontáž a montáž samostatné hlavice s demontáží a montáží vč. šroubení. Mimochodem srovnáváte nesrovnatelné. Nevím kolik joudů má doma závitnici, nebo při instalaci rozvodů provádí pájení CU, letuje nebo sváří potrubí. Takže ano, jedná se o odbornou montáž. Mimochodem ne na každé šroubení pasuje každá termostatická hlavice. no comment :-)
Karel Černý

Autor: petr kocina
Datum: 02.01.2005 19:47 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
mel jsem na mysli - demontáží a montáží vč. šroubení.pochybuji ,ze by jste samostatnou hlavici namontoval na 30 let stary ventil.ze tech starejch ventilu v panelacich je o tom snad nepochybujete.
pokud budu zavitnici potrebovat,tak si ji v pohode sezenu a rozhodne ji nebudu kupovat.
pajeni CU jako problem taky nevidim.zvladli to jini,proc bych to nezvladl take.se svarenim by to bylo asi horsi,ale par zkouskovych svaru a zvladnu to taktez.
pred par lety jsem taky nevedl co je malta a co beton o slozeni a pomeru ani nemluve.
Mimochodem ne na každé šroubení pasuje každá termostatická hlavice - snad vam neco rika slovo REDUKCE .
nekdy mi to pripada,ze i na pritluceni hrebiku budem potrebovat odbornou firmu :-)

Autor: Karel Černý
Datum: 03.01.2005 07:00 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Pěkné ráno,
nechci zde unavovat ostatní čtenáře našimi rozdílnými pohledy na odbornou montáž. Jenom pro pořádek připomínám, aby jste si přečetl původní dotaz, na který jsem reagoval...

Vůbec nepochybuji o Vašich odborných kvalitách a schopnostech sehnat si potřebné nářadí pro montáž. Redukce jednoznačně ano v případě opravdu starých typů rozvodů, ale i přesto - nepasuje každá termost. hlavice na každé šroubení.

Pokud i nadále si přejete dopisovat na toto téma učiňte tak prostřednictvím mého webového rozhraní. Děkuji.

Karel Černý

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.