Hluk tepelného čerpadla Vzduch-Voda |
Autor: Filip Otruba Datum: 17.01.2005 11:44 | Dobrý den, uvažuji o TČ vzduch/voda. Protože jsme domácnost náročná na bezhlučný chod (např. v domácím PC nemáme téměř žádný větrák atp.), mám obavu o hlučnost tohoto systému. Výrobci udávají hlučnost např. 45db při 5-ti metrech, což mi při nočním provozu připadá dost, ale záleží také na "barvě" hluku, těžko se to představuje. Má někdo praktické zkušenosti s hlukem u těchto čerpadel? Jako alternativu zvažuji TČ země/voda. Děkuji, Filip Otruba
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
|
| Příspěvky |
Autor: zdeněk kratěna Datum: 08.12.2011 11:36 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 107891 reakce na ... | dobrý den, nemohu nezareagovat na vychvalování tichého chodu TČ. soused ho namontoval pár metrů od mého vchodu. hrůza!!!!!!!! nezajímá mě cena-výkon, řeším hluk a vybrace. rád kohokoli pozvu na kafe aby se přesvědčil a hlavně aby bylo kolem -2 a níže a večer či ráno když vše ztichne. To pak šlape skoro nepřetržitě! Nechal jsem si to naměřit a přez den je to na hraně, v noci to porušuje zákonem daný limit! Dlouhodobě velice nepříjemný hluk a vybrace, v létě to jde. Asi to koupil na základě špatných údajů ale co můj domek a pozemek kde byl to té doby klid. Pro jakékoliv info 608 711 198 zdeněk A to už si to vychutnávám druhou zimu! Připadám si jak pokusnej králík. Choděj kolem toho, diskutujou, laborujou ale kravál stejnej. Naprosto bezohledné!
|
|
 | Autor: Jícha Zdeněk Datum: 08.12.2011 12:17 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100191 reakce na ... | tepelná čerpadla LWR-8kW jsou vybavena nočním útlumem otáček nebo se nechají otáčky ventilátoru snížit trvale. ale něco za něco, sníží se tím výkon. pokud má ale objekt malé ztráty, pak se snížením není problém. ale i na plné otáčky to není nic strašného - řekl bych že hranice kolem 50dB/3m je orientační hodnota pro výběr výrobku, na víc bych nechodil a přes 60dB už v žádném případě. samozřejmě rozložení hluku v jednotlivých frekvencích je velmi důležité, např.100Hz projde přes všechno
|
|
 | Autor: svaton tesko.cz Datum: 08.12.2011 12:30 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100030 reakce na ... | byl jsem na aquathermu a to musela byt pro vas rana sidlit vedle Zichlinka. HST plne vylohy peknych vyrobku a u vas jedna slisovana spojka na pulte, vedle toho kus z plastoveho rozdelovace a prutokomer, kterej mam dojem ze patri do odpadkovyho kose a ne na vystavu. Cinana jste radeji strcili za pult aby nebyl videt. Prvne jsem u vas videl ze se alpex lisuje prevlecnejma krouzkama.
|
|
 | Autor: Jícha Zdeněk Datum: 08.12.2011 18:23 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100191 reakce na ... | a že jste se nestavil na kafe, že bych konečně poznal, co se za značkou SVATON TESCO.CZ skrývá za kvalitu výplodu.
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 08.12.2011 20:25 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | ten clovek uz jinej nebude. krityzuje vsechno a vsechny. bohuzel, jaka TC prodava radeji neuvede vcetne ceny. dalsi kovarova kobyla ktera chodi bosa. hlavne ze ma TC s COP 2,zcela jiste ty co prodava maji stejny COP - jinak by jej do sveho domu vymenil.
|
|
 | Autor: svaton tesko.cz Datum: 08.12.2011 20:44 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100030 reakce na ... | kocino uvadel jsem rocni prumerny COP 2,2 ovsem pri porovnavani dvou let cili nejaky dopocet na priblizne stejne hodnoty. Ty jsi tupon ktery zde uvadi COP sveho zazraku 6 a ono to vypada spis na primotop.
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 09.12.2011 07:17 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | vyrobce uvadi COP 4,2 :-))) uvidime jaky bude rocni COP - stejne se to neda zmerit.rikaji odbornici :-) na ten vas se ale zcela jiste nedostanu. tak jaka prodavate TC - kapnete uz bozskou?? doufam,ze to bude stejny zazrak jako HEAT PIPE jednoho majitele co topi i v mlze :-)) at ten vas zazrak muzem rozebrat !!
|
|
 | Autor: svaton tesko.cz Datum: 09.12.2011 08:26 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100030 reakce na ... | kocino kdyz si v listopadu do TC dodal 170kWh tak na vystupu by teda melo byt 170*4,2=714kWh tepla. muzes nam teda sdelit co si s nima udelal? teda myslim kam si je nacpal a ne ze energie uz neresis. Jinak te musim ubezpecit ze ja zadna TC neprodavam ale maximalne osadim do nejake nasi stavby.
|
|
| |
| |
 | Autor: petr kocina Datum: 09.12.2011 18:05 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | cely listopad ne ,ale od puli zcela urcite. nez jsem prisel na to jak to cele usmernit a prekopat tak mi to nejaky ten den trvalo. nahrival jsem jak AN tak i bojler na 45st. dnes uz bojler na 43st a AN na 35st. vy jste opravdu rozmbrada.pockame si na celkove spotreby pro pristi rok.prosinec ukaze hodne.chtel jej znat fanya fany a nemam jej problem zverejnit - jen vase trio si nedokaze nikdy nic spocitat dopredu. stejne jako lide v dluhove pasti - nepatri to troi mezi tyto lidi :-))
|
|
 | Autor: svaton tesko.cz Datum: 09.12.2011 19:37 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100030 reakce na ... | 1.12. si napsal ze si to prekopal na natapeni bojleru a mel si TC odstaveno 30 hodin. zase chces kecat?
|
|
 | Autor: Petr Beránek Datum: 09.12.2011 23:40 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 104801 reakce na ... | běžte už někam vy dva !!!! nutíte ostatním vaše debilní a sebestředný názory. Jestli jste si nevšimli, tak si píšete už pouze vy dva. Zkuste e-mail kdy nebudete otravovat ostatní !!
|
|
| |
 | Autor: svaton tesko.cz Datum: 08.12.2011 20:38 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100030 reakce na ... | byli tam takove dve individua. jeden klucina ve vesticce a vzadu takovej jeden ve zezvejkanym bezovym oblecku. nerikejte ze jste byl jeden z nich. jo a pak jeste nejaka holcina, ale to jste asi vy nebyl predpokladam
|
|
 | Autor: Jícha Zdeněk Datum: 08.12.2011 21:16 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100191 reakce na ... | koukám na to manžestrové kvádro, co ještě nešlo do čistírny, a asi se samo vyžehlilo ve skříni. axiálně lisovaný spoj na trubku PEX-Al-PEX nabízíme již několik let. absolvoval předepsané cyklické testy a jsou na to vydány certifikáty ITC. máte s tím nějaký problém v chápání? a to je ten důvod, proč byste měl chodit na výstavy častěji koukat nebo vystavovat. prostě abyste něco prvně v životě viděl nebo abyste něco někomu poprvé v jeho životě ukázal. to co mylně považujete za vysypaný odpadkový koš na pultě veletržního stánku, u bystřejších jedinců způsobuje údiv a obdiv.
|
|
 | Autor: svaton tesko.cz Datum: 09.12.2011 08:33 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100030 reakce na ... | no u mne to haraburdi na pulte taky vzbudilo udiv. jinak k tomu lisovanemu spoji nemam namitek a dokonc mne tesi ze je to takto mozno lisovat a nikdy jsem nepochopil proc na to vsichni pouzivaji ty spojky s O krouzky.
|
|
 | Autor: Jícha Zdeněk Datum: 09.12.2011 10:51 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100191 reakce na ... | Fotogalerie:
| tak posílám dvě fotky "haraburdí", aby si nezúčastněný čitatel udělal představu. jinak ale axiální spojování trubek PEX-AL-PEX není vůbec jednoduchá záležitost. předpokladem je: -síla hliníkové vrstvy min. 0,3mm -zvýšená tažnost hliníku -laserový podélný spoj hliníku -prakticky nulová tolerance rozměrů trubky -prakticky nulová tolerance rozměrů kroužků -dokonale lesklý povrch vnitřku kroužku zajištěný chemickým niklováním po přesném obrábění vnitřního povrchu (jinak se povrchová vrstva PEX utrhne od vrstvy hliníku při lisování) není tudíž divu, že to prakticky nikdo nenabízí, je to výrobně příliš složité. (oceňuji váš první technický zájem za dobu našich rozprav na diskusním fóru!)
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 09.12.2011 11:17 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | ze by preci jen REVEL pex byl v necem vpredu?? jsem zvedav kdy si konecne priznate ze REVEL je kvalitni ceska firma. kde je to vas TC co nabizite??poslal jste jej Jaskvovi tak snad neni problem jej zverejnit. asi s tim mate problem :-((
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 09.12.2011 11:32 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | kocini, ty jsi normální mimoň. Svatoň mě poslal prospekty na TČ, které zná a na přání je nechá zabudovat do stavby. čili není prodejce. a navíc, mě to zajímalo jako alternativa k různým jiným TČ čistě teoreticky. jestli tě to irituje, tak začni dodávat také, jestli na to máš.
|
|
 | Autor: petr kocina Datum: 09.12.2011 12:32 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | me to neirituje jen by me ta kvalita zajimala,kdyz tu kazdeho kritizuje. alespon by jsme se dozvedeli jak to s tou kvalitou v jeho pripade je. ze stejne nakonec skoncite u TC vzduch/voda to uz vite i Vy ,ale kocina byl blbej kdyz vam to rikal. ted uz je to jen otazka casu,kdy jej budete mit doma. holt blbej kocina ze. aspon si to v ty hlave srovnejte,nez zas neco zacnete psat - mate v tom primo gulas a to jej mam rad.
|
|
| |
 | Autor: petr kocina Datum: 09.12.2011 18:08 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105454 reakce na ... | pane Beranek ja chci znat co Tesko za TC implemetuje,kdyz uz se navazi do fa REVEL !!! doufam,ze je to jasny ! nebo snad mate od Teska TC ??? - pokud ano tak reknete typ a znacku. taky tady byl jeden chytrak s HEAT PIPE trubicemi a s TZ 0,9kW vcetne krbu - kdyz doslo na lamani chleba tak kdyz to reknnu hodne obecne a laicky - sklopil ocas a uz se tu neukazal !
|
|
 | Autor: svaton tesko.cz Datum: 09.12.2011 15:33 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100030 reakce na ... | kocino ja nemam problem s vyrobky revel. vadi mi kdyz nekdo nejakej cinskej smejd vydava za kvalitni cesky vyrobek a klame tak zakaznika. a to ze ty si koupil ve vyprodeji vymet s odlupujici difuzni vrstvou a rozplyvas se nad dobrym kaufem je tvuj problem.
|
|
 | Autor: Jícha Zdeněk Datum: 09.12.2011 16:09 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100191 reakce na ... | kyslíková bariera je pro lidi, kteří nerozumí problému a tudíž za to i zaplatí. sami na REVELu máme pod podlahou více než 20km potrubí bez EVOH a bez jakýchkoli problémů. myslím, že pan Kocina pochopil problém a ušetřil na správném místě, krom toho bublinka pod barierou její funkčnosti nevadí ani lokální mechanické poškození. nechová se to jako díra v bazénu, že vyteče všechno. průnik kyslíku stěnou se zvýší jen a jen v místě poškození. můžete upřesnit, co je v případě TČ dle vás kvalitní český výrobek? všichni u nás kompletují ze subdodávek z Číny, takže česká je většinou ta škatule.
|
|
 | Autor: svaton tesko.cz Datum: 09.12.2011 16:30 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100030 reakce na ... | problem je ve vasich lzich o vyrobe zde. nevadi mi TC z ciny ani okna z polska, ale vadi mi ti lhari co tvrdi ze to je zarucene cesky vyrobek. mimochodem ja mam take PT z potrubi bez bariery
|
|
 | Autor: Jícha Zdeněk Datum: 09.12.2011 17:05 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100191 reakce na ... | vy jste nějaký zesláblý na duchu, ne? odkažte mě na nějaký příspěvek, kde jsem něco takového tvrdil. vždycky jsem psal, že nakupujeme šasí z Číny, protože jsou nejlevnější a nejspolehlivější a protože mají japonské kompresory, a dál že to technicky zhodnocujeme včetně softwaru a dalších přídavných řídících desek. proč si vymýšlíte?
|
|
Autor: Petr Lukáš Datum: 19.11.2011 10:37 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100652 reakce na ... | Nemohu se vyjadřovat k hlučnosti TČ vzduch-voda, ale mám klimatizaci s vnější jednotkou, a hluk je pro rušivě slabší povahy neakceptovatelný. Ne že by ta vnější jednotka nějak zvlášť hlučela, ale mně hluk taky vadí, a přitom hluku vnější jednotky se zkrátka spát nedá - i když to není nijak moc, tak to zkrátka RUŠÍ. Z toho usuzuji, že u TČ by byl principiálně ten samý problém...
|
|
 | Autor: Jícha Zdeněk Datum: 19.11.2011 13:12 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100191 reakce na ... | tak na dovolené mají všichni zapnuté klimatizace, externí jednotky na balkónech, dveře symbolické a všichni spí jako dudci. když chci mít jistotu, že kompaktní tepelné čerpadlo vzduch-voda opravdu běží, musím k němu ven, zevnitř slyšet není
|
|
 | Autor: Jozef Homola Datum: 19.11.2011 16:12 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100172 reakce na ... | Hluk klimatizace je to jediné co nám na dovolené vždy vadilo a proto nikdy neběželo při spaní i když jsme trpěli vedrem. Pro toho kdo na to není zvyklý je to nesnesitelné. Jinak už jsem alergický i na LWR - 8 kW a myslím, že by bylo vhodné aby administrátor nastavil filtr, který jej automaticky vymaže.
|
|
|