Alternativní pelety a obilí |
Autor: Verner Vladimír Datum: 16.02.2005 23:11 | Alternativní pelety a obilí je podle mne další možností, jak vytápět levně a s vysokým komfortem obsluhy. Naše společnost vyvinula kotel na pelety a obilí s odpopelněním. V kotli lze využít palivo s vyšším podílem popela. Co to v praxi znamená ? Pro naše kotle je možné vyrábět, a také již jsou vyráběny, pelety z různého odpadu. Jejich cena se pohybuje mezi 1400 a 1800 Kč za tunu s výhřevností od 15 do 18 MJ na kilogram. Pravda kotel je cca o 20 tisíc dražší, nežli konkurenční výrobky, ale při téměř poloviční ceně pelet oproti peletám z pilin ? V kotli je také možno spalovat obilí, ze zkušeností na trhu víme, že lze obilí nakoupit v ceně okolo 2000 Kč za tunu. Jedná se o nekvalitní, nebo jinak znehodnocené obilí. Jeho výhřevnost je někde okolo 16 MJ na kilogram, což je opět ekonomicky velice zajímavé. Pochopitelně v kotli lze saplovat i dřevěné pelty a to jak bílé, tak i hnědé. Pokud se jedná o skaldování pelt upřednostňujeme manipulaci, dovoz i skaldování paliva v bic-bagu. Tato technologie zlevňuje přepravu, protože není zapotřebí specielních aut s foukáním, zlevňuje investice do skaldu a řeší velice jednoduše odstranění paliva, pokud do něho vnikne voda, což při pevném silu je katastrofa. Ověřovací série kotlů A 25 slouží již druhou sezónu s velice dobrým ohlasem. VERNER a.s. Červený Kostelec
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
Autor: roman lang Datum: 11.03.2005 12:42 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Vážený pane, je možné altarnativně v kotli A25 též spalovat hnědé uhlí a je možno žádat na tento kotel dotaci od SFŽP ČR? Předem děkuji za odpověď
|
|
 | Autor: Verner Vladimír Datum: 26.03.2005 18:48 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Vážený pane, na kotel je možno žádat o dotace, spalování hnědého uhlí je možno v kotli A25U, o další informace zavolejte přímo na naše informační středisko, ale s uhlím doporučuji se nezabývat, topení obilím je levnější a pohodlnější a kotel A 25 to umí, Verner
|
|
 | Autor: Verner Vladimír Datum: 26.03.2005 18:49 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Vážený pane, na kotel je možno žádat o dotace, spalování hnědého uhlí je možno v kotli A25U, o další informace zavolejte přímo na naše informační středisko, ale s uhlím doporučuji se nezabývat, topení obilím je levnější a pohodlnější a kotel A 25 to umí, Verner
|
|
 | Autor: Jiří Hirš Datum: 21.09.2007 19:51 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | jasně, pořidte si kotel za 100tis Kč, jak vám radí pan Verner, už dnes roste cena obilí závratným tempem (samozřejmě primárně závislé na ceně ropy). To víte, pan Verner potřebuje PRODAT !!!!
|
|
 | Autor: Vladimír Verner Datum: 23.09.2007 16:01 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Vážený pane Hirš, Děkuji Vám za příspěvek a poznámku. Dnes už mi je jasno, výrobci potřebují prodat, to mně nikdy nenapadlo. Od teď vše tajím - sme domluvený !! Verner.
|
|
 | Autor: Jiří Hirš Datum: 23.09.2007 20:31 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Pane Vernere, zanechte prosím této polemiky s nulovou přidanou hodnotou. Přiznávám, že jsem se v té větě o tom, že potřebujete prodat unáhlil.... Nicméně vím, že jste zastáncem onoho zvláštního nápadu, totiž primárně pěstovat obilniny za účelem spálení v kotlích. Jde vidět, že stále věříte na nekonečné přebytky zemědělských produktů, zejména pak v obilovin. Když pominu pár zemědělců, kteří svoje přebytky (nepoužitelné pro jiný účel) spálí v kotli, tak (ze své zkušenosti) mohu konstatovat, že majitelé kotlů s hořáky na obilí shánějí obilí tzv "kde se dá" = kde momentálně zbude. Rozhodně neznám nikoho, kdo by se do této ekonomické sebevraždy (pěstování obilí s primárním účelem spálení v kotli) pustil. V roce 2003 stál barel ropy 50USD, dnes jsme na ceně 80USD, na konci roku by to mělo být (pokud se nenajde nějaký zázračný nevyčerpadtelný zdroj) 100USD. I s klesající hodnotou dolaru se 1 litr nafty/benzínu tak vyšplhá na 40-50Kč/litr. Myslíte, že za této situace budou zemědělci schopni nadále vyrábět přebytky pro vaše kotle? Nebo pěstovat oves do A25ky? Pokud jste o tom opravdu přesvědčen, tak vám přeji aby to tak skutečně bylo, jste zřejmě velimi optimistický člověk. PS: zkuste si www.petrol.cz najít co se děje v poslední době (6 měsíců zpět) s cenou ropy. Dále pak na oildrum.com co se stalo se zemědělstvím v zemích 3.světa díky prudkému nárustu ceny ropy.
|
|
 | Autor: Vladimír Verner Datum: 24.09.2007 10:28 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Pane Hirš, děkuji za odpověď stačí mi, trochu jsme se popíchli ...... Jinak, pokud půjde nahoru ropa, dotkne se to úplně všeho, to je jasný. Já jenom tvrdím, že při zemědělské produkci neustále zbývá veliká část produkce, která je nekvalitní, ať již to je obilí, nebo sláma, nebo seno. To vše se dá zpracovat na topení a polemika, o penězích a ceně nelze říkat obecně, nebo celoplošně, jsou lokality, kde to funguje a prozatím máme místa se satbilní výrobou a dodávkou alternativních pelt a obilí s cenou u zákazníka včetně DPH a dopravy do 3,2 Kč, což se mi zdá rozumné (ale podařilo se nám nakoupit letos obilí i za 1,5 Kč/t). Co je nyní náš eminentní zájem dořešit peletování a splování sena. Prostě chceme využít co je kolem domu. Nechci tvrdit, že to musí a může mít každý, ale rozhodně to kus trhu řeší, ale to je již diskuze na konkrétní jednání. Děkuji Verner
|
|
| |
 | Autor: Jiří Čermák Datum: 30.09.2008 22:08 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | špatně jsem klikl tak pokračuji -- palivo si můžu vybrat jestli pelety či obilniny a zajímají mě nějaké stránky s odkazem na porovnání výhřevnností například s dřevo splinovacím kotlem děkuji. Ps:zemědělci přisejou
|
|
 | Autor: Soňa Bolfová Datum: 18.05.2011 11:31 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 105088 reakce na ... | Takže jsme se posunuli o několik let - vloni t.j. rok 2010 jsme nakoupili po žních krmný ječmen za 1600,-/tuna. Jaký je tedy cenový vzrůst?
|
|
| |
| |
 | Autor: MICHAL HORVAT Datum: 28.09.2011 01:28 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 102031 reakce na ... | Toto tema je velice zajimave . A panu Vernerovi dlouhou dobu drzim palce a at to nevzdava . Jake jsou ceny dnes ? Vi nekdo ?
|
|