Bazény Desjoyaux

Autor: JM
Datum: 27.04.2005 16:15

Chtěl bych se zeptat nějakého nestranného znalce na přednosti a nevýhody bazénového systému Desjoyaux oproti klasickým bazénům. Zajímá mě hlavně, jestli jejich filtrační jednotka zvládne dokonalé vyčištění bazénu (jedná se o interiérový bazén 3x6m) a nevytvoří se někde slepé místo, které koloběh filtrované vody nezasáhne.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Bosík Marty11.02.2009 17:21
Vácha Pavel13.04.2008 12:33
czihaková pavla04.09.2006 20:24
czihaková pavla04.09.2006 20:22
czihaková pavla04.09.2006 20:21
Pavel Dostál17.08.2006 09:52
JM29.04.2005 09:07
Žabička28.04.2005 13:29

Datum: 11.02.2009 17:21 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
My máme tuhle pískovou filtraci a jsem naprosto spokojení http://www.piskova-filtrace.cz Zdravím všechny Bosík

Autor: Vácha Pavel
Datum: 13.04.2008 12:33 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Jsem servisní technik na bazény a znám tyto technologie nejsou špatné ale jsou dost předražené a se srovnáním klasické pískové filtrace jsou levnější a se stejnými parametry jen je problém že spousta firem jako Marimex atd. se snaží prodávat a tudíš filtrace jsou poddimenzované a nefunkční

Autor: czihaková pavla
Datum: 04.09.2006 20:22 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
nevím jestli neraguji pozdě, máme doma bazén této firmy podstatně větší 10x5 m a s filtrací nemáme problém.

Datum: 04.09.2006 20:21 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Reaguji na diskuzi ohledně francouzských bazénů a musím konstatovat jediné, doma máme bazén od firmy Desjoyaux, velikost 10 X 5 m ,realizaci provedla firma Josef Souhrada, Frenštát p.R. a jsme naprosto spoojeni, jak s bazénem /filtrace funguje - vodu máme křišťálově modrou, tak s realizací. Kupodivu u této firmy funguje servis a vše ostatní. Pokud budete chtít jakékoli info kontaktujte mne na emailu :

Autor: Žabička
Datum: 28.04.2005 13:29 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Předpokládám, že se jedná o úpravnu vloženou do vstupních schodů.
Hydraulika bazénu je velmi špatná. Jeden z našich objednatelů si tento bazén koupil na výstavě a my jsme mu navrhovali zakomponování do stavby. Přesto, že byl upozorněn na problémy, trval na realizaci tohoto řešení.
Pomocí rozhozených pingpongových míčků na hladině vody jsme si ověřili teoretický předpoklad, že voda v bazénu po cirkulaci bez koupajících se po dobu 8 hodin má řadu mrtvých koutů na hladině (v hloubce samozřejmě je to ještě horší).
První zkrat vzniká tím, že výtok je velmi blízko odběru. Lze předpokládat (a tak se míčky chovaly), že se vytvoří jeden hlavní asi 1.5m široký "jazyk" od trysky ke stěně bazénu a pak na každé straně asi 1m široký zpětný proud. Jejich tvar připomíná půl kužel směrem ke dnu. Trochu vody se přimíchává i z přilehlých koutů.
Systém rozpohybují návštěvníci a protiproudové plavání. V době klidu zůstávají v bazénu mrtvé kouty. Tak jsme to pozorovali na konkrétním případě, myslím, že se to dá zevšeobecnit.

Autor: JM
Datum: 29.04.2005 09:07 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Děkuji za odpověď. Na fakt vytváření mrtvých koutů jsem byl již upozorněn, ale současně mi bylo řečeno, že při rozměru 3x6m a v situaci, kdy se jedná o vnitřní bazén, jsou negativa tohoto jevu minimální. Rád bych získal i další zkušenosti s touto technologií, protože mi příjde oproti technologii klasické výhodnější z hlediska pořizovacích nákladů a srovnatelná z hlediska funkčnosti a nákladů na provoz.

Autor: Pavel Dostál
Datum: 17.08.2006 09:52 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Co se týče hluchých míst, tak to již bylo zmíněno. Důležité je si také uvědomit, že když nemáte rozvody, tak je velmi těžké včlenit např. ohřev, desinfekci apod. Proto se mimo jiné i některé tyto systémy použijí s klasickou hydraulikou systému.

Obávám se, že ale každá firma bude upřednostňovat svůj systém, takže od firem se asi nic závratně objektivního nedozvíte.

Spíš bych zkusil najít někoho, kdo tento systém má doma, ikdyž i tak lidé neradi říkají, že jim něco nefunguje, protože by přiznali, že udělali chybu.

Datum: 04.09.2006 20:24 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
pokud budete chtít info tak jsem k dispozici na emilu : , jsem majitelkou bazénu desjoyaux

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.