QAA 73

Reklama
MN Miroslav Novák @miroslav.novak162 před 18 roky06.09.2005 12:11:00
QAA 73

Mám prostorový termostat QAA 73 a potřeboval bych zjistit, jak je to s tou ekvitermní regulací. Dá se nastavit jednak strmost (to vím jak), jednak posun křivky (to nevím jak). Je nějaké obecné pravidlo, podle kterého se tyto hodnoty nastavují? Logika prosté ekvitermní regulace je mi jasná, ale nechtěl bych to vychytávat celou zimu. Pak mi není jasné, jaký vliv má to, když uživatel nastavuje požadovanou vnitřní teplotu. Čekal bych, že se ta křivka nějakým způsobem posune nebo jí kotel musí opustit nebo se ta požadovaná teplota nedosáhne. Pokud se tedy křivka posune, tak prvotní nastavení strmosti a posunu platí pro jaký vztah k nastavení vnitřní teploty? Zeptám se jinými slovy na příkladu: Venku je 18st.C, podle křivky by voda měla mít třeba 30st.C. Pokud si nastavím komfortní teplotu 28st.C, tak kotel vesele jede a voda má třeba 55st.C, tj. rozhodně není na původně zadané křivce. Tak k čemu došlo?
Kotel je kondenzační Geminox, jsou jen radiátory s velkou plochou.
Ještě se v návodu píše, že opakovaným stiskem tlačítka info se zobrazují požadované informace a toto zobrazení trvá 8 minut a po té dojde k návratu na původní zobrazení, pokud není nastaveno, že požadovaná informace zůstává zobrazena trvale. Nevíte, jak se tohle dá nastavit (aby zůstala trvale)? Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

483 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.