Redukční ventil

Reklama
BS Bořivoj Soukup @borivoj.soukup před 18 roky08.11.2005 12:42:00
Redukční ventil

Zakoupil jsem redukční ventil od firmy Rubidea (http://www.rubidea.cz/) Art. 501, 3/4inch a osadil těsně za vodoměr 3/4inch. Přívod z řadu je realizován litinovou rourou 3 inch a přes přírubový nátrubek je před vodoměrem redukován na 3/4 inch. Po namontování a nastavení tlaku, při průtoku do jedné běžné baterie, otevřené téměř naplno je tlak za ventilem 350 až 400kPA. Po zastavení odběru stoupne tlak na hodnotu 580kPa. Jsme malý dům, s pěti rodinami, celkem 14 osob. Je kolísání tlaku standartní nebo je ventil vadný? Zaměstnanec vodáren mi sdělil, že v naší oblasti je tlak v řadu průměrně 650kPa v noci stoupá až na 800kPa. Montáž ventilu doporučil, ale tvrdil, že by nastavený tlak těsně za redukcí neměl kolísat vlivem odběru o více než 20kPa. Nemáte s tím někdo zkušenost?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.