Rozbouraný zákon 406/2000 Sb.

Autor: Josef Sekyra
Datum: 25.08.2006 12:46

Tak se lobistům podařilo vydělat další penízky.Zákon 406/2000Sb.je zbourán a nahrazen dokonalou slátaninou která umožňuje naplnit všechny budovy kde je topení tím nejdražším způsobem,aby se následně mohlo topení zdražovat(aby si dodavatelé tepla přišli na své korunky)Tu slátaninu najdete na http//biom.cz/legislativa.stm?x=1873911 Je to tam popsáno tak nehorázným způsobem že je to k zbláznění jako třeba změna pod čárou,za čárou,před čárou V TOM ABY SE PRASE BRADAVIČNÉ VYZNALO.Tím nikoho neurážím ale jsem z toho úplně mimo.Po dlouhém dumání jsem zjistil,že termoregulační ventily jsou nařízeny na všechny radiátory i když je to řešení nejdražší.
Zákon prezidentovi doporučili-géniové politiky Zaorálek a Paroubek ale pochybuji že jej vůbec viděli natož alespoň první stránku přečetli.(je to 17 stránek blábolů)

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Viktor Novák11.10.2006 12:51
František Beneš21.09.2006 09:10
Viktor Novák25.08.2006 17:57

Datum: 21.09.2006 09:10 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Přeci jen se něco děje. Pro poslaneckou sněmovnu jsem připravil návrh novely zákona č. 406/2000 Sb., který je evidován pod číslem tisku 20 v novém volebním období. Nejsem již poslancem, proto je návrh podepsán jinými lidmi. Ale právě jsem se dozvěděl, že vláda včera s návrhem vyslovila souhlas. Obsahem je nastolit stav, který platil před poslední novelou, tedy aby kvalifikovaná většina nájemníků či majitelů bytů mohla zvolit jiný a mnohdy účinnější model regulace odběru tepla.

Autor: Viktor Novák
Datum: 11.10.2006 12:51 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Pane Beneši, přeji Vám dobrý den. V loňském roce jsem s Vámi vedl e-mailovou korespondenci na téma našich potíží se správcem našeho bytového objektu přes změnu zákona, kterou jste Vy osobně inicioval. Abych se zbytečně neopakoval, přečtěte si prosím můj příspěvek ze dne 25.8.2006 v této diskuzi. Možná že si to špatně vykládám, ale i v letošní změně zákona č. 406/2000 Sb. zákonem č. 177/200S Sb. zůstává inkriminované znění, umožňující vyjímku z povinné montáže ventilů za předpokladu schválení 2/3 většinou vlastníků bytů. Jenom je zapracováno na jiném místě, a to ve zcela novém § 6a odst 11, písm.c). Můžete zde prosím zodpovědět, jaký je současný stav Vámi zmíněné další novely zákona 406/2000 Sb., sledující nastolení stavu před poslední novelou tak, aby kvalifikovaná většina nájemníků nebo vlastníků bytů mohla zvolit odlišný způsob regulace odběru tepla a nebyla zákonem autoritativně nucena k monáži termoregulačních ventilů ?

Autor: Viktor Novák
Datum: 25.08.2006 17:57 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Pane Sekyro,
shodou okolností právě včera jsem se po delší době podíval do tohoto diskuzního fóra na dané téma abych zjistil, že se tady již dlouhou dobu nic nedělo. Asi již všichni odpůrci termoregulačních ventilů byli postupně udoláni… Důvodem mého zájmu o dění v diskuzi byla skutečnost, že jsem na web stránkách dosavadního správce našeho domu se 13.b.j. objevil strohé oznámení, že „Instalace termoventilů je dle novely zákona o hospodaření s energiemi povinná. Termín (do konce letošního roku) ani povinnost nelze změnit ani dvoutřetinovou většinou vlastníků, jak to umožňoval předchozí text zákona před novelou. Sankce může udělit SEI“. Tolik strohé oznámení bez dalšího vysvětlujícího odůvodnění. To mě vyprovokovalo k obnovení aktivity v pátrání. Netušil jsem totiž do této chvíle, že došlo opět v letošním roce ke změně zák. 406/2000 Sb. zákonem č.177/2006 SB., kterým se 406/2000 Sb. mění (nenahrazuje jej). Náš dům s byty v osobním vlastnictví dosud úspěšně odolával montáži termoventilů, i když nás to stálo zejména v závěru loňského roku nemalé úsilí a nervy a byli jsme postiženi i finančně.
Sám jsem se zde v diskuzi v uplynulých 2 letech angažoval ať už vlastními příspěvky nebo v reakci na příspěvky jiných přispěvatelů nebo tazatelů a rovněž tak jsem se angažoval na stránkách i-EKIS (internetové energetické konzultační a informační středisko České energetické agentury).
Pokud se jedná o poslední novelu zák. 406/2000 zákonem 177/2006, tuto naleznete v plném znění a v úpravě tak jak vyšla tiskem, na http://www.tzb-info.cz/pravni-predpisy/zakon-c-406-2000-sb-a-souvisejici-predpisy Já už tedy vážně nevím, ale citace, které v předešlém znění zákona umožňovaly vyjímku z povinné montáže termoventilů zůstaly i po poslední novele, jsou ale zapracovány na jiném místě. Konkrétně se jedná o nový § 6a odst. 11 písm. c). Podívejte se na to, jaký budete mít názor. V této souvislosti Vám ještě vřele doporučuji http://www.i-ekis.cz/?akce=archiv&idp=2890 Je to dosti zajímavé počtení v příspěvcích Ing. Jiřího Malkovského. Po pravdě nerozumím jeho poslednímu komentáři, kde zcela neguje svůj vlastní komentář předchozí. Dělá to na mně dojem, jakoby nezaznamenal přesun inkriminovaných citací (a nebo jej někdo řádně proplesknul) v novele zákona, nikoliv jejich zrušení.
Ještě poznámku k prvnímu odkazu na novelu zákona. Pod odkazem se otevře stránka TZB-INFO. Ve sloupci vlevo v Hlavním menu kliknout na "Právní předpisy". Po otevření stránky kliknout na zák. 406/2000 Sb.(čtvrtá pozice shora) a otevře se stránka, kde jako druhý shora je úplný novelizovaný zákon jako pdf soubor k otevření nebo stažení.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.