CZT nebo vlastní kotelna ?

Reklama
GG Guru Guru @guru.guru před 17 roky11.10.2006 10:58:00
CZT nebo vlastní kotelna ?

Dobrý den !
Prosím o radu ...
Jsem předsedou nejmenovaného bytového družstva v Brně.
Cena za GJ od centrálního zdroje se vyšplhala nehorázně vysoko (cca 500,-Kč/GJ)! Zvýšení jednotkové ceny přišlo po velmi nákladném celkovém zateplení objektu, tudíž efekt úspory byl dokonale "zbourán". A samozřejmě začala bitva v družstvu mezi členy atd...!
Jediným řešením dle mého názoru je odpojení se a vybudování vlastního zdroje tepla. Oslovil jsem společnosti, které se tímto zabývají a jejich kalkulace ukazují výslednou cenu tepla vč. ostatních nákladů, revizí apod. cca 280-320,- Kč/GJ!!!! Po velmi jasné kalkulaci věřím , že sami jsme schopni opravdu za tuto cenu teplo vyrobit s tím, že celá investice se cca do 4 let vrátí zpět!
Než jsem zjistil další okolnosti, kde mi bylo stručně řečeno , že se prostě odpojit nemůžeme a to i na základě českých zákonů !!!! Nejsem schopen argumentovat z právního hlediska , ale opravdu není jiná možnost vytápění ? Když si město, které se bratříčkuje s CZT usmyslí , že si udělá energetickou koncepci města a hurá za výdělkem jako monopolní dodavatel ?

Prosím tedy o Váš názor, teprve do této problematiky "vplouvám".
Děkuji !

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

30 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.