zazdění akrylátové vany, způsob montáže

Reklama
AS Anton Surovec @anton.surovec před 17 roky24.10.2006 15:13:00
zazdění akrylátové vany, způsob montáže

Dobrý den, realizujeme rekonstrukci koupelny a zakoupili jsme akryl vanu Rosa od Ravaku. V postupu montáže je vyloženě upozornění, že vana nesmí být nikdy zazděná napevno. Má se nejdříve provézt obklad 150mm pod horní hranu vany, pak vanu dorazit do rohu a mezeru vyplnit tmelem. Vana má mít možnost lehce pružit.
Obkladači mi ale tvrdí, že je potřeba vanu podezdít ytongem po celém obvodu, položit na lepidlo, mezeru mezi zdí a vanou vytmelit a obkladem překrýt horní hranu vany, poté opět vytmelit. Můžete prosím někdo poradit co je lepší ? Chápu, že první instalací asi ztrácíme nárok na záruku a bude nemožné její vyjmutí, ale přiložená vana k obkladu, která má navíc možnost pružit a takto vytmelená spára mi nepřipadá jako dlouhodobě voděodolné řešení, silikon se utrhne z obkladů a voda si vesele teče za vanu. Vanová lišta sice toto trošku řeší, ale ne moc. Navíc mi nepřipadá logické vanu v budoucnu vytahovat. Myslím, že za 10-15 let stejně tento model na trhu nebude, takže její prostá výměna, bez zásahu do obezdívky, stejně nebude možná.
Metoda obkladačů mi připadá voděodolnější, avšak nevím jaké má dopady na vanu, např. proč má vana mírně pružit ? Může prasknout pokud nebude mít možnost pružit, případně něco jiné ?
Prosím o radu..
Děkuji předem
as-

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.