Stavební deník v elektronické podobě existuje a je plně funkční u spol.Unistav,a.s.-supr se s tím pracuje. Vytvořil jej pan Ing.Míček 603413035 a je možné si jej u něj objednat. Demo verze funguje na www.stavebnideniky.cz
Dobrý den, také souhlasím s názorem - Co je psáno, to je dáno. Ty podpisy jsou zkrátka potřebné, stačí přetrhnout kabel VN a je problém na světě. Elektronická podoba je také možná, za určitého předpokladu - viz níže.
Také existují různé vzory na CD-rom :
# Vzory a příklady z praxe - vzory smluv, podání, nařízení, rozhodnutí, dále předávací a reklamační protokoly, vzor stavebního deníku, atd. http://www.dashofer.cz/?product=ATS#cooliris
Osoby, vykonávající vybrané činnosti ve výstavbě podle § 158-160 zákona, potvrzují oprávnění k výkonu těchto činností otiskem svého razítka a svým podpisem ve stavebním deníku (viz např. zákon č. 360/1992 Sb., zákon č. 200/1994 Sb.). Totéž platí při změně těchto osob v průběhu výstavby
2. Stavební deník musí být na stavbě přístupný kdykoli v průběhu pracovní doby všem oprávněným osobám.
5. V případě, že všechny zúčastněné osoby jsou vlastníky elektronického podpisu, může být stavební deník veden elektronickou formou.
Stavební deník v elektronické podobě? Rozumím Vašemu přání elektronické dokumentace průběhu stavby, ale stojím před podobným úkolem a tu elektronickou dokumentaci budu mít jako druhotnou. Dělám do počítačů a vím proč. Stavební deník tak jako smlouva se píše na špatné časy. Pokud všechno funguje není potřeba ani stavební deník ani smlouva. Dle toho jaká je praxe na našem trhu ale počítejte raději s problémy a potom musí být vše vedeno tak aby i negramotný soudce pochopil o čem je řeč a proto je lepší sešit s očíslovanými stranami.
Děkuji za informaci. Já si také myslím, že co je na papíře to je jasné. Šlo mi pouze o mé vlastní záznamy k různým zakázkám, aby vše bylo pohromadě a přehlednější (interně)popř. i s obrázky. Dík Pokorný
Dobrý den, právě se chystám stavět a hledám informace ohledně stavebního deníku. Na tomto fóru jsem se dočetl, že by jste byl ochoten poslat elektronický stavební deník do SW Lotus Notes. Jelikož tento softwate využívám ke komukaci a plánování tak bych Vás chtěl poprosit o zaslání deníku do Lotus Notes. a to na adresu . Děkuji Neuman