Starý RD a řízené větrání + ZR

Reklama
TK Tomáš Křeček @tomas.krecek před 17 roky25.01.2007 23:01:00
Starý RD a řízené větrání + ZR

Dobrý den,
plánuji instalaci řízeného větrání+ZR do domku s obytnou plochou 230m2. Domek má 3 byty, 6 obyvatel. Některý projektant tvrdí, že musím na takovou plochu (objem) vzduchu mít jednotku s kapacitou 500m3/hod, někdo spočte 300m3/hod. Objem větraných místností je cca 600m3. Jaký by měl být správný objem vyměňovaného vzduchu? Vytápění zůstane stávající teplovodní.
Když budu mít ZR, uchladí potřebný objem vzduchu 20m trubky, 200mm průměr, 35m dlouhé uložené v hloubce 1,5-2m? Zemina je spíš jílovitá než kamenitá. Některý projektant tvrdí, že to skoro nepoznám, že to jsou vyhozené peníze (v létě neuchladí, v zimě nepředehřeje, rekuperční jednotce moc nepomůže), někdo ano, určitě ano, poznáte to v zimě i v létě. Má někdo z diskutujících větrání a ZD v provozu? Spousta lidí něco píše, ale má to jen načtené nebo právě staví a bude mít za rok za dva nějaké poznatky-zkušenosti. Najde se někdo, kdo již má hotovo a umí říct, nejlépe ukázat, takto mi to chodí a jsem s tím spokojen/nespokojen?
Ještě k rozvodům vzduchu. Našel jsem firmu, která dělá rozvody vzduchu něčím podobným jako trubkou z mirelonu. Tlumí hluk a zároveň izoluje. Šlo by použít normální mirelon, vyrábí se do průměru 130mm? Co zdravotní hledisko?
Děkuji za odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

26 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.