garáž/dílna obvodové stěny z čeho?

Reklama
RS Radek Soukup @radek.soukup před 17 roky27.02.2007 13:02:00
garáž/dílna obvodové stěny z čeho?

Další dotaz bych měl ke stavbě obvodové konstrukce, objekt cca 6x4m bude sloužit jako dílna případně garáž na opravy auta. K budově by měla být napojena pergola s krbem a ze dvou stran podél zdi by se mělo uskladňovat dřevo do krbu(větší množství i do krbu v domě)dřevo by bylo pod přesahem sedlové střechy.
Stavba bude umístěna v rohu pozemku(pohledové pouze dvě vnější stěny, zadní a boční strana bude zarovnána dřevem a nebude vidět)
Otázky: jakou zvolit nejlepší konstrukci pro daný účel? objekt nebude trvale obýván proto je nutné je rychle natopit pro možnou práci proto uvažuji vnitřní zateplení. toto zateplení je asi i technologicky nejjednodušší uvažujemeli pouze jednu místnost
Varianta 1, na základové desce vyzdít obvodové zdivo (uvažuji o betonových tvárnicích o síle 15cm (cena cca 250kč/m2) poté vnitřně nalepit polystyren o síle cca 8-10cm (cca 100kč/m2) a pak nalepit sádrokarton a z vnějšku natáhnout lepidlo celková cena stěny by vyšla do cca 500kč/m2, výhody vidím hlavně v pevnosti konstrukce a nemožnosti jejího zničení z vnější strany zarovnaným dřevem, rovněž nevadí vlhkost od dřeva (samozřejmě neplánuji dávat dřevo úplně ke stěně ale..)
musela by se provést "pěkná fasáda" ze dvou pohledových stran
Varianta 2: na základové desce postavit konstrukci z trámků cca 10x10 do konstrukce vložit minerální izolaci zevnitř pak parotěsná folie sádrokartonářské profily mezi nimi rozvody elektro pak dopnění další izolace do výšky profilu a zadělání stěn sádrokartonem, z vnější strany paropropustnou folii a potlučení stěn palubkami nebo prkny. cenově by to vyšlo myslím podobně, stavba by byla asi o něco pracnější ale byla by to taková "čistá práce" fasádu by tvořili palubky nebo dřevo, nevadil by konstrukci styk s hromadou uskladněného dřeva? vlhkost, škůdci atd..
bylo by vhodnější pobít konstrukci ještě navíc nějakými deskami? "OSB" nebo je to zbytečné prodražení konstrukce..
případně jakou jinou variantu by jste doporučili z hlediska užitných vlastností, ceny atd?
co třeba ITONG?
Děkuji za návrhy

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.