Náklady na přípravu TUV a možnosti voleb tarifů u el. energie

Rubriky:

Reklama
JZ Jiří Zita @jiri.zita před 16 roky03.08.2007 13:14:00
Náklady na přípravu TUV a možnosti voleb tarifů u el. energie

Děkuji autorům za vznik a udržování tabulky pro porovnání nákladů na vytápění.
Při pokusu jejího využití pro porovnání nákladů na ohřev TUV (např. el. průtokovým způsobem v porovnání plynem - akumulačně i průtokově)chybí v možnostech volby tarifů u elektřiny i ostatní platné tarify el.
Samozřejmě ještě lepší by bylo vytvoření samostatné tabulky pro poněkud zanedbávanou ekonomiku přípravu TUV, která v současné době příklonu k dobře izolovaným domům může tvořit 1/3 i více nákladů na vytápění. K tématu porovnání nákladů na přípravu TUV zaměřený článek i tabulku jsem sice našel i na stránkách TZB, ale vzhledem k vzniku článku i tabulky v r.2001 je tabulka již cenově nepoužitelná.(Viz článek "Elektrický nebo plynový ohřev teplé užitkové vody?
Datum: 18.1.2001, Autor: ing. Milan Bechyně").

Děkuji za pochopení. Můj příspěvek berte prosím jen jako námět, možná jen neumím hledat na stránkách TZB. Pro vlastní potřebu si samozřejmě umím najít a dosadit aktuální ceny energií a v excelu dopočítat.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.