Prelozeni plynu do Cu (pajeny namekko!!!)

Rubriky:

Reklama
JM Jan Moravec @jan.moravec před 16 roky09.04.2008 01:24:00
Prelozeni plynu do Cu (pajeny namekko!!!)

Dobry den,

Firma nam dela koupelnu na klic. V ramci teto rekonstrukce prijela jejich spratelena firma/fyzicka osoba JAV servis (Josef Ales Vasatko, ICO: 436 72 167, Pha 10) a na nasi zadost provedla prelozeni cca 4.5 m plynoveho potrubi vedouciho ke sporaku a ke karme. Driv to bylo v oceli a vedlo to vne zdi a skrze kuchynskou linku, my to chteli schovat do zdi a pod linku.

Cena polozeni tech trubek byla vyrazne premrstena (cca 7000,- z toho 3.500,- material + 2.500,- prace + doprava + DPH). Me se to hned zdalo dost a navstivil jsem Hornbach a celkove naklady na material me vysly na 900,-). Slo opravdu jen o polozeni trubek, drazky ve zdi jsem vysekal sam. Do zdi ani nedali kolem te Cu trubky zadne chranicky, zadny ochranny ocelovy profil, zadny miralon, proste nic.

Co me stve daleko vic je to, ze to v medi (15mm) pajene namekko cinem. Jak jsem pozdeji zjistil, je toto zcela v rozporu s TPG normou a plynari se kterymi jsem o tom mluvil se chytaji za hlavu a ja ted taky. Tudiz si to musim nechat od nekoho jineho predelat.

Protokol s revizni zpravou take od nich nemame, protokol o provedeni tlakove zkousky take ne. Bohuzel takove veci duverivy clovek zjistuje az zpetne...

Mel bych 2 dotazy:

1) Firma JAV servis ma zivnostenske opravneni na remeslnou zivnost "Vodoinstalaterstvi a topenarstvi". Dle popisu zivnosti to zahrnuje i prace s plynem. Tim, ze to neni vazana zivnost, zivnostensky obor nejspise nevyzaduje ani zadna osvedceni o zpusobilosti prace s plynem, zkouskach apod. Je to opravdu tak, ze s plynem muze delat temer "kdokoliv"? Co ITI zkousky, co svareci zkousky? Jsou bezpodminecne nutne pro takoveto prace?

2) Existuje nejaky efektivni zpusob jak zjednat napravu? Firma hraje mrtveho brouka, na 2 domluvene schuzky neprisli a neomluvili se, neberou telefony, dodavatel koupelny ji kryje a mlzi (proste standardni situace "ja na brachu, bracha na me"). A to jsem s nimi zatim jednak velmi slusne. Pohar ale uz pretekl.

Dekuji moc za jakekoli rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.