Průřez a výška komína pro zahradní otevřený krb

Reklama
RT Radar Tamara @radar.tamara246 před 16 roky19.05.2008 14:50:00
Průřez a výška komína pro zahradní otevřený krb

Zdravím všechny - měl bych prosbu o radu. Tchán postavil otevřený zahradní krb ze šamotek (s možností ohřívárny nad ním). Rozměr
portálu je cca 68*68cm (chce v tom čas od času i něco opékat), plocha tedy něco přes 4625cm2. Problém je, že má svépomocí vyrobený komín (dvouplášťový lehký z pozinku) - kouřovod o průměru 140mm (plocha 154cm2), 4cm izolace, 220mm vnější plášť z 0,6 plechu. Komín je vysoký 5m, ale krb mu neustále kouří. Někde jsem se dočetl, že plocha portálu může být u otevřeného krbu max 10-12násobek plochy kouřovodu - v tomto případě tedy
pouze cca 1540cm2. (zde je ale portál 3x větší než by být měl :-(. Je nějaká možnost jak to za únosných nákladů rozchodit??? A jak upravit prostor topeniště - ještě nemáme deflektor splalin, jelikož komín je přímo nad krbem, upevněn ke krovu pergoly. A může funkci komínu ovlivnit i ohřívárna nad topeništěm, z které teprve jdou splaliny do komína??? Díky všem za pomoc a rady. Vím, že je lepší si před stavbou o tom něco přečíst, ale znáte to ...... už to tak je.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.