AMUR - bezchlorová úprava - málo CU v bazénu

Autor: Petr Šimek
Datum: 31.08.2008 22:52

Dobrý den,

chtěl bych se dotázat na možnou příčinu nedostatečné funkce úpravy AMUR. Po instalaci bazénu byl regulátor na přístroji nastaven na maximální hodnotu (9- stále ještě je), na displeji je zobrazována hodnota kolem 290 (v návodu je pouze, že displej slouží k servisním účelům, domnívám se, že zobrazuje hodnotu protékajícího proudu elektrodami)
Bazém má 27m2, fitrace je 9m2/hod, dle návodu běží denně 6 hodin.
Přesto ani po dvou měsících provozu nebylo dosaženo minimální úrovně mědi v bazénu (na testeru se barvou neznatelně přibližuje nejnižší úrovni). Samozřejmě se toto projevuje na kvalitě vody, i když je přidáván přípravek Amurit.
Dodavatel technologie bazénu na můj dotaz "mlží" něco v tom smyslu, že dokud není čistá voda, nemůže Amurit 100% fungovat apod. a není schopen dát uspokojivou odpověď, v čem je problém.
Jelikož již stav vody co se týká řas byl neúnosný, byl použit tekutý přípravek proti řasám a do druhého dne byly řasy pryč. To jsem však mohl ušetřit rovnou 18.000,- za instalaci bezchlorové úpravy vody a vodu jsem mohl upravovat klasicky chemií, tak jak jsem to byl nakonec nucen udělat.
Může mi prosím někdo odpovědět, jaké má zkušenosti s AMURem, jakou chemii ve spojení s touto úpravou používá , popř. v čem by mohl být problém? Bohužel dodavatel celé technologie bazénu patří zřejmě k těm méně solidním a problém není ochoten řešit na místě a vše spíše svádí na nedostatečnou údržbu bazénu, což si myslím že tak není.
Zazamenal jsem ve foru stejný dotaz na nízký stav Cu v bazenu v případě použítí AMURu, bohužel bez odpovědi.
Děkuji předem za odpověď

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Petr Šimek24.05.2009 22:35
Radek Uchytil21.05.2009 17:42
Žabička Zdeněk02.09.2008 06:20

Datum: 24.05.2009 22:35 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Nejsem sice odborník ani chemik, abych mohl posoudit výhody nebo nevýhody jednotlivých řešení, ale laicky musím konstatovat, že bezchlorová úprava vody Amur skoro za 20 tis korun je dobrý podvod - nic víc. Vše vyřešla chemie - startovací dávka chloru na počátku sezony (to ostatně uvádí i u amuru) a pak pouze 2x !!!! za sezonu aplikace přípravku proti řasám v ceně 132,- Kč a voda od května do října nemá chybu :-)

Autor: Radek Uchytil
Datum: 21.05.2009 17:42 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Sice mám klasickou pískovou filtraci, ale kvalita vody velmi závisí na její tvrdosti,kupte si avaristický tester vody a možná se budete divit. Já jsem z počátku napouštěl vodu ze studny a stále sypal "tuny" chemie na snížení PH a podobně, potom jsem na netu narazil na vztah mezi tvrdostí a kvalitou vody. Ta moje ze studny má 14 německých stupňů a vodovodní jen 7 a od té doby nemám problémy

Autor: Žabička Zdeněk
Datum: 02.09.2008 06:20 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Vážený pane,pokud filtrace běží 6 hodin a vymění se obsah bazénu při velmi dobré hydraulice bazénu za 3 hodiny, tak projde obsah bazénu filtrem pouze 2x. Neuvádíte, zda jde o venkovní nebo vnitřní bazén. Nicméně v létě jsou velmi dobré podmínky pro růst mikrobiologického života - ostatně jste to zjistil sám. Zkuste pár dní nevypínat úpravnu.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.