WAW GAMAT 4000

Autor: Miroslav Holý
Datum: 02.12.2008 14:13

Prosím, nemáte někdo náhodou k dispozici návod k topidlu gamat 4000? Cenu za zapůjčení k okopírování respektuji. Oblast Brno a okolí.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Zobrazit všechny příspěvky zobrazuji 1 - 30 z 49   starší >>
Datum: 18.04.2012 11:24 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 109547
reakce na ...
Dobrý deň!

Mám Gamat 4000 a potreboval by som poradiť. Mojim problémom je, že "večný plamienok" veľmi čmudí. V praxi to znamená, že ráno vyčistím cez otvor plech, horák a čidlo s kefou. Celý deň pekne funguje a na večer sa zas tak zanese, že zhasne. Plameň v gamate horí krásne na modro a vôbec neprodukuje usadeniny, ale večný plamienok spaluje zle. Horí na oranžovo a to aj keď kúrenie je zapnuté a aj keď horí len samostatne.

Ďakujem
Ernest

Autor: Pavel Pavlo
Datum: 18.04.2012 21:19 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100426
reakce na ...
Je několik možností-můžete mít v zapalováčku špatnou trysku ( na svítilyn).Svítiplynová je ocelová,pro zemní plyn je mosazná a je delší.Další možnost je,že je tam správná tryska,ale je uvolněná,takže plyn prochází také okolo závitu trysky.
Další chyba je v zanešených přisávacích otvorech pro vzduch přímo na zapalováčku -2 dirky na šestihranu zapalováčku.
Raději bych doporučil toto nechat prověřit servisním technikem.

Autor: Ernest Danter
Datum: 20.04.2012 09:27 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 109547
reakce na ...
Ďakujem za nápovedu a za rýchlu reakciu. Po podrobnejšom preskúmaní som zistil že naozaj tie 2 malé dierky na zapalovačke (nie na horáku) boli zanesené. O ktorých som ani nevedel že existujú :D. Pri čistení usadenín s kefnou sa mi to asi zanieslo ešte viac a preto to robilo neplechu. S malou hadičkou som to prefukol a perfektne horí.

Ešte jedna otázka, je možné ten plamienok trochu aj priškrtiť niekde? Zdá sa mi že to trochu silnejšie horý oproti ostatným gamatkám. Teraz mi to nevadí ale keď sa trochu ohreje, tak to bude zbytočne silno horieť .

Ešte raz ďakujem,
Ernesu

Datum: 20.04.2012 11:46 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Velikost plamínku zapalováčku určuje právě průměr trysky.Pokud je zapalováček "vypálený"-opotřebovaný,tak samozřejmě dochází ke špatnému směšování a hoření.

Autor: Jiří Teplý
Datum: 17.02.2012 18:27 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108838
reakce na ...
Dobrý den,
prosím o radu. Mám v bytě jedny 4000covky. Jednoho dne začli samovolně po chvilce zhášet. Plamen z konce hořáku ubýval až zhasli a zavřel ventil. Po sundání kamen ze zdi a vyčištění nijak moc zanesených trubek opětovná montáž a nasazení spony na vnitřní straně komínku(byla spadlá). Po složení test = věčný plamínek drží krásně, po promáčknutí a přidání plynu se rozhoří a po chvíli zase zdechnou :( Plamen nad hořákem se dost mihotá a je nestabilní. Ještě postřeh, před problémem s kamny, viditelné hnědé zakouření zdi nad kamny v místě komínku.

Předem děkuji všem za rady.

Datum: 18.02.2012 07:50 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Máte nastavený pravděpodobně příliš velký výkon (velký tlak plynu na hořák).Dojde k tomu,že spotřebovaný vzduch se nestačí vyměnit s čerstvým a kamna sami sebe "zadusí".Tento případ se stává také tehdy,pokud je špatně nasazená středová výdechová trubka,nebo pokud je prorezlá.Tím se zpětně nasávají spaliny a opět dochází ke špatnému spalování a zhášení kamen.Prakticky to vypadá tak jak popisujete-plamen začne od hořáku uletovat až později přestane zahřívat i termočlánek a zhasne.Další známkou je vámi popisované kouření kamen-my tomu říkáme dehtování,jelikož nedochází ke správnému okysličení spalovaného plynu.Takže bych nechal na servisním technikovi,aby vám seřídil výkon.

Datum: 18.02.2012 11:05 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Moc děkuji za rychlou odpověď. Ano máte pravdu plamen nad hořákem odskakuje a chvílema nehoří na teplotní čidlo nebo jak to přesně nazvat. Tím dle mě dojde k tomu že si kamna myslí že došlo k zhasnutí plamene a zavřou ventil. Ještě jedna otázka, tlak plynu do hořáku lze seřídit svépomocí nebo je lepší nechat ho seřídit plynařem. Zaráží mě, že od začátku topné sezóny nebyl problém, až teď. Je pravda že jsem pozoroval menší topný účinek kamen a postupné snižování vyzařovaného tepla až k tomuto problému. Nechápu jak je možné že se pevně nastavená hodnota tlaku plynu dokáže takto změnit. Omlouvám se za laické termíny :) jsem mechanik težkých strojů ;) Díky za odpověď.

Datum: 18.02.2012 11:13 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Ještě je jedna možnost .Podívejte se z okna jestli nemáte v koši na fasádě hroudu ledu,která omezuje přívod vzduchu.

Datum: 18.02.2012 12:35 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
To byla první věc co mě napadlo. Venkovní kryt komínku pevně drží na místě čistý bez pavučin, sněhu, ledu atd. Komínek skrz zeď vyčištěn ocelovým kartáčem a vyfoukán tlakovým vzduchem. Koleno čisté i vnitřní. Sesazeno pevně obě dvě. Před chvílí mě to nedalo a kamna jsem nahodil na věčný plamen. Nechal jsem je cca 30min takto hořet a poté zkusil promáčknout a přidat cca na 1/2. Nad hořákem plamen cca do jeho 1/2 délky, modrý navrchu žlutý. Kamna začla topit pěkně a plamen zatím nezhasl cca 1hodina provozu. Tak jsem z toho jelen :) Vyčkám a uvidím.

Datum: 18.02.2012 18:01 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
Takhle se to chová,když jsou kamna studená a po spuštění uvnitř orosí a vznikne tam hodně vlhkosti.Takže bych ubral ten výkon.
Na plynové armatuře jsou dva symboly vedle nastavovacích prvků.Z čelní strany vlevo vedle ovladačů.Jeden má malý plamínek-tím se nastavuje "sporo výkon" a druhým (velký plamínek) -tím se nastavuje hlavní výkon.Pokud vyšroubujete zátku,je pod ní utopený červík na malý šroubovák.Utahováním doprava se výkon ubírá a povolováním se přidává.Lehněte si na podlahu tak abyste viděl přez levé štítové okénko na plamen hořáku a potom pomalu uberte na výkonu po půl otáčkách.Nebo použijte zrcátko.Musíte vždy chvilku počkat dokud se plamen nestabilizuje.
Měl by být asi tak 2,5-3cm vysoký,modrý.Pokud se budou špičky plamene nad větší částí hořáku barvit hodně do žluta-tak ještě mírně uberte.Potom nastavovací prvek opět uzátkujte šroubem.Sporo výkon by měl být prakticky poloviční než hlavní-1-1,5cm.

Autor: Karel Šaňák
Datum: 05.11.2011 15:20 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 107454
reakce na ...
http://www.gasman.cz/navody/gamat4000.pdf

návod ke stažení

Datum: 06.11.2011 07:05 odpovědět upozornit redakci
reakce na ...
??????????????
Pane Šaňák,tohle byl dotaz před třemi lety..........

Autor: Anna Krumlova
Datum: 24.11.2009 16:07 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den. Neznáte někdo šikovného plynaře nebo člověka, který by wawky dokázal nastartovat. Rok se nepoužívaly, a ikdyz jsem postupovala podle návodu, tak po hodině mně došla trpělivost. Vzhledem k tomu, že jsem je nikdy nestartovala, tak nevím jestli je to ve mně nebo v nich. Jsem z Prahy, takže kdyby jste věděli o někom poblíž, tak bych byla vděčná za kontakt.

Autor: Stoll Petr
Datum: 24.11.2009 16:19 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den, těžko radit na dálku, možná budete mít v přípojce jen zduch /pokud piezo dává jiskru/.
Osobně z Prahy nikoho neznám, ale těmito topidly se zabývá, včetně servisu , např. :

Objednávky přijímáme na telefoním čísle: 222 723 514 v PRACOVNÍ DOBĚ ,
nebo osobně v naší prodejně na adrese Ondříčkova 4 / 1916 , Praha 3 , Vinohrady.

Pokud máte odborný dotaz, technik je na telefonu k dispozici pouze pondělí až čtvrtek,
ráno v době od 9:00 - 9:30 hodin.

Ostatní dotazy prosíme zasílejte na emailovou adresu: ,
nebo využijte kontaktní formulář.
http://www.plynoservistodorov.cz/

Návod na topidlo 4000 :
http://www.plynoservistodorov.cz/gamat4000.pdf

Autor: Kateřina Tichá
Datum: 29.10.2009 13:47 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Omlouvám se, zde je . Děkuji.

Autor: Petra Bitaudeau
Datum: 10.10.2009 17:50 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dekujiiii vsem za rady, po cca hodinove snaze se nam podarilo poprve zatopit :-)

Autor: Bohuslav Hladeik
Datum: 12.07.2009 18:03 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Zdravim
Neviem ci uz ste ziskali dany navod ale ak nie tak mi napiste a ja vam ho poslem

Autor: Jitka Smejkalová
Datum: 01.02.2009 21:09 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Mám návod přímo na Gamat 4000, jestli by se Vám to ještě hodilo. Můžu Vám to naskenovat a poslat mailem.

Autor: Ing. Miroslav Holý
Datum: 03.02.2009 13:27 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den, díky za odpoveď,
pokud budete ochotna mi to naskenovat,
moje adresa je
Prosím o sdelení, jak se Vám mohu revanšovat.
Díky

Ing. Miroslav Holý
Arménska 5
625 00 Brno
tel. 603892749

Autor: Jitka Rosenbergová
Datum: 24.02.2009 22:02 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den,

práve jsem se přestěhovala do bytu s Gamat 4000 a moc nevím, co s nimi. Mohla bych Vás poprosit, pokud ještě máte návod naskenovaný, zda by jste mi ho mohla poslat na . Nevím, co nabídnout na oplátku, jen si řekněte.

Díky moc,

Jitka Rosenbergová

Datum: 24.02.2009 22:15 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
oprava emailu:

Autor: David David
Datum: 14.04.2009 01:43 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
dobry den, nedavno jsem se prestehoval do bytu s GAMAT 4000 a nevim jak ted pres tepla obdobi vecny plaminek zhasit. pokud mate stale naskenovany navod a byla byste ochotna mi jej poslat na e-mail bych bych Vam velice vdecny

Autor: David David
Datum: 15.04.2009 17:01 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Fotogalerie:
obrázek č. 1 obrázek č. 2 obrázek č. 3
plaminek uspesne uhasen :) diky Jitce a Mirkovi za navod

Autor: HOLÍK František
Datum: 14.07.2009 08:56 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den,
dočetl jsem se na internetu, že máte k dispozici návod na používání plynového topidla GAMAT 4000.
Dovoluji si Vás poprosit, zda byste mi jej prostřednictvím e-mailu nemohla poskytnout.
Nastěhovali jsme se do bytu, kde toto zařízení je a já jeho obsluhu vůbec neznám.
Děkuji a jsem s pozdravem F.H.

Datum: 14.07.2009 09:09 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobry den,

navod mam, rada zaslu, jen potrebuji adresu. Napiste mi, prosim, na adresu:

Jitka

Autor: Ján Orolín
Datum: 11.12.2008 23:16 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Mám návod aj na gamat 461 - starú aj novú verziu, ale ten Vám asi moc nedá.

Autor: Ján Orolín
Datum: 11.12.2008 23:14 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Čo o tom potrebujete vedieť? veď toto už patrí na smetisko dejín!

Autor: Stoll Petr
Datum: 08.12.2008 11:49 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den, mám návod k topidlu GAMAT 461 , RGA 50/461.
Máte-li zájem, mohu vám jej okopírovat a zaslat,
Stoll Petr

Autor: Alexandra Letkova
Datum: 23.06.2009 14:40 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobry den,
mohli by ste mi prosim, co najskor, poslat na email nascanovany navod na Foron Gamat 461, ak ho este mate alebo okopirovany postou? Dakujem moc za pomoc.
S pozdravom Alexandra Letkova

Autor: Petr Stoll
Datum: 24.06.2009 14:26 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den, připravím a zašlu.
PS:
Neuvedla jste email, kam vám mohu návod zaslat.

zobrazuji 1 - 30 z 49   starší >>
odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.