Vyplatí se kondenzační kotel?

Rubriky:

Reklama
JV Jiří Váňa @jiri.vana207 před 15 roky09.02.2009 20:50:00
Vyplatí se kondenzační kotel?

Nemáte prosím někdo praktické zkušenosti s návratností investice do kondenzačního kotle? Dům je starý 9 let a jakožto do nového jsme pořídili plynový kotel s plynulou regulací výkonu 9-24 KW. Spotřeba plynu cca 1800 m3/rok. Po 8-mi letech provozu proreznul vestavěný boiler. Nechtělo se nám dávat 12 tis. za nový 60l vestavěný, protože jsem se obával, že by mohlo odejít i něco dalšího na kotli. Přesvědčil jsem tedy servisního technika, aby mi ke kotli připojil externí boiler. Naprostá spokojenost, v létě na ohřev vody o 1/3 menší spotřeba. Dnes se moje obavy naplňují, začal prosakovat výměník v kotli.
Zajímalo by mne tedy, zda se mi vyplatí investovat do kondenzačního kotle? Moc nevěřím reklamním infomacím výrobců o 109% účinnost a chtěl bych znát názor někoho, kdo má takovou výměnu již za sebou. Navíc mám kotel připojen do komína a s turbo odtahem spalin a odpadem na kondenz by byly určitě další náklady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.