Ztrata stavebniho deniku firmou.

Autor: peta zidek
Datum: 18.02.2009 16:47

Zdravim,
firma ktera provadi stavbu meho RD, mi pote co jsem po ni pozadoval stavebni denik oznamila, ze ho ztratila. Mohl by mi prosim nekdo poradit co s tim mam delat? Vse jsem jiz predal pravnikovi. Ma nekdo s tim zkusenosti?

Dekuji -peta-

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Miroslav Stach05.12.2011 14:12
Jan Němec20.02.2009 20:25
Vláďa z Valach18.02.2009 19:02
peta zidek18.02.2009 17:42
Vláďa z Valach18.02.2009 17:23

Datum: 05.12.2011 14:12 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 107848
reakce na ...
příště bych doporučil použití elektronikého stavebního deníku Qbook in real time. pomocí mobilu jsou vytvořeny záznami přímo ze stavby včetně fotky a vše chronologicky ukládat na server (bez možnosti tyto záznami upravovat nebo měnit). Dále se tam dají zasílát všechny revizní zprávy, certifikáty výrobků a všechno hezky podepsat elektronikýcm podpisem, aby nedošlo k "omylu". Vznikne tak pasport stavby, který má všechny právní podklady.
Po prvních pilotních provozech systém na vícenákladech nebo nesmysných položkách stavební firmy umí i ušetřit nemalé částky investorovi. a to nemluvím, že se termíny doržují a stavba se neprodlužuje.

Pak už se nemůže nic ztratit ani změnit

já osobně jsem zažil čitelný deník ve kterém byly vynechané řádky a pak dopsané věci, které se tvářili jako odsouhlasené. další z nešvarů bývá zapomenutý stavební deník, zápisy po měsíci a další. A nepomůže ani stavební dozor. firma se často domluvý se stavebním dozorem, který ji pak kryje a investorovy se nestydí dát fakturu za služby.

Autor: Jan Němec
Datum: 20.02.2009 20:25 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Na druhou stranu, stavební deník si jako objednatel kontroluju a podepisuju každý týden. Při podpisu si beru 1. kopii. Originál musím dostat s fakturou a druhá kopie zůstane navěky v deníčku u dodavatele. Aspoň my to takhle na firmě řešíme přes 15 let.

Autor: peta zidek
Datum: 18.02.2009 17:42 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Diky za odpoved. Muzu mit kvuli toho, ze nemam stavebni denik problem pri koladaci? Ve stavebnim povoleni jsem nic takoveho nenasel.

-p-

Autor: Vláďa z Valach
Datum: 18.02.2009 19:02 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Stavební deník dokumentuje provedené práce mezi investorem a zhotovitelem. Je definováno na úvodních stranách. Kolaudace je úkon mezi investorem a stavebním úřadem. Je jenom na Vás co zaplatíte dodavateli když dodavatel nemá jak prokázat že něco udělal.

Autor: Vláďa z Valach
Datum: 18.02.2009 17:23 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Je to problém dodavatele. Pokud neprokáže uskutečněné práce ve stavebním deníku bude mít smůlu. Nejste povinen platit něco co není oboustraně odsouhlaseno. Pokud máte ve smlouvě s dodavatelem něco jiného máte smůlu Vy.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.