Termostatická baterie a plynový kotel |
Autor: Eva Cidlinská Datum: 02.03.2009 10:06 | Prosím o praktické zkušenosti s termostatickou sprchovou baterií, když ohřev vody zajišťuje plynový kotel Junkers Novastar bez zásobníku umístěný v koupelně. Termostatickou baterií chceme vyřešit kolísavost teploty vody.
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
| |
| |
 | Autor: Jan Maisner Datum: 02.03.2009 11:24 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Pokud máte studnu, tak by se problém řešil přes čerpadlo s exp. kde kolísá tlak. Pokud máte nízký tlak ve vodovodu, tak TB je spíše naškodu, protože má větší tlakové ztráty. Pokud máte tlaky v pořádku, tak TB instalujte. Nevyřeší váš problém dokonale, protože nemá tak rychlou odezvu jak by bylo potřeba ale účinek znát bude.
|
|
 | Autor: Vláďa z Valach Datum: 02.03.2009 11:26 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Pokud instalujete termostatickou baterii musíte zvýšit teplotu užitkové vody. Termostatická baterie opravdu zvládne změny teploty užitkové vody ale musí mít z čeho regulovat. Tím že máte kotel blízko spotřeby je minimální ztráta z ochlazování potrubních rozvodů. Termostatická baterie zvládne v pohodě i otevření další baterie v blízkosti např.: termostatickou baterii máte u vany a otevřete baterii u umyvadla. Je to v pohodě.
|
|
 | Autor: Eva Cidlinská Datum: 02.03.2009 12:05 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Ten kdo by nám to měl namontovat nám to nedoporučuje, prý to chvíli funguje a začne to blbnout. Ale máme malé dítě a při sprchování to je na opaření. Ještě k tomu by jsme museli vyřešit problém, máme totiž u sprchové baterie teplou vodu vpravo a studenou vlevo. A termostatické baterie které by šly na toto namontovat má pouze Oras. Nebo to musíme reklamovat u firmy která to prováděla a žádat opravu. Jedná se o novostavbu, takže je to ještě v záruce.Pokud je na to nějaká norma.Takže než se do toho pustíme, chtěla bych mít jistotu že to bude fungovat.
|
|
 | Autor: Vláďa z Valach Datum: 02.03.2009 13:35 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Máme instalovanou baterii "EQUO TOP baterie termostatická vanová bez přísl. EQT022"od firmy Paffoni. Koupeno v roce 2007 zatím provoz naprosto bez problémů. Přehození výstupů pokud to je v záruce, stačí opravdu pouze vyžadovat standardní řešení.
|
|
 | Autor: Jan Maisner Datum: 02.03.2009 14:01 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | V žádné normě jsem na problém instalace vlevo vpravo nenarazil, nebo jsem to přehlédl. Předpokládám, že máte projekt a tam nakreslenou SV vpravo a TUV vlevo. Žádejte po montážní firmě realizaci podle projektu. Pokud máte malé děti, tak TB opravdu výborná věc proti opaření.
|
|
 | Autor: Eva Cidlinská Datum: 02.03.2009 20:05 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Děkuji všem za rady, rozhodli jsme se pro baterii Oras, nechce se mi dohadovat se s firmou a čekat než to vyřeší. Původně jsme chtěli Grohe, tak doufám že Oras je taky dobrá značka a chvíli vydrží a hlavně že to s tím kotlem bude fungovat.Ještě jednou díky.
|
|
 | Autor: Ales Rysavy Datum: 21.10.2010 21:57 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 102041 reakce na ... | Dobrý den, řeším podobný problém, jako jste řešila vy.... kotel bez zásobníku (Baxi Luna3 Comfort Max) + termostatická baterie (zatím nepořízena, ale rozhoduji se mezi Grohe a Alpi). Můžete mi napsat své zkušenosti? Stíhá kotel dodávat dostatečné množství vody i v případě, že běží topení? Není problém v tom, že by se kotel pral s termobaterií a neustále vypínal a zapínal? Nemáte problémy s kolísáním teploty vody? Jak se baterie chová v případě, že pustíte teplou vodu např. v kuchyni? Děkuji mnohokrát za odpovědi.
|
|
 | Autor: Petr Vareš Datum: 21.11.2011 22:26 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100195 reakce na ... | dobrý den, právě mi nainstalovali termostatické baterie (používal jsem je doma dlouhá léta spokojeně - se zásobníkem 140l) , které jsou napojeny na kotel baxi s 55l pohotovostním zásobníkem. Když pustím teplou vodu jinde, zdá se mi tlak běžný, dostatečný, bohužel obě termostatické baterie mají velmi malý průtok, pokud nastavím vodu 38°C a více. Pokud teplotu stáhuji níže, průtok se zvětšuje. Nevíte, kde může být problém ? Opravdu to není průtok ani na sprchovíní Děkuji
|
|
 | Autor: Zdeněk Rosůlek Datum: 06.12.2011 13:20 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 106901 reakce na ... | Dobrý den, měl jsem takový problém se sprchovou baterii Paffoni, co půl rok jsem musel čistit velmi jemné sítko přímo na termostatickém ventilu. Vodní kámen, nebo spíš nečistoty v rozvodu. Po vyčištění to bylo bez problému.
|
|