Termostatická baterie a plynový kotel

Autor: Eva Cidlinská
Datum: 02.03.2009 10:06

Prosím o praktické zkušenosti s termostatickou sprchovou baterií, když ohřev vody zajišťuje plynový kotel Junkers Novastar bez zásobníku umístěný v koupelně. Termostatickou baterií chceme vyřešit kolísavost teploty vody.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Zdeněk Rosůlek06.12.2011 13:20
Petr Vareš21.11.2011 22:26
Ales Rysavy21.10.2010 21:57
Eva Cidlinská02.03.2009 20:05
Jan Maisner02.03.2009 14:01
Vláďa z Valach02.03.2009 13:35
Eva Cidlinská02.03.2009 12:05
Vláďa z Valach02.03.2009 11:26
Jan Maisner02.03.2009 11:24
Eva Cidlinská02.03.2009 11:10
Jan Maisner02.03.2009 10:38

Datum: 02.03.2009 10:38 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Máte vodu ze studny s čerpadlem?
Jaký je výkon vašeho kotle?
Jaký je tlak ve vodovodu?

Datum: 02.03.2009 11:10 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Kotel je na vytápění a ohřev vody v bytě. Tepelný výkon je 7,0 - 23,0 kW.

Autor: Jan Maisner
Datum: 02.03.2009 11:24 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Pokud máte studnu, tak by se problém řešil přes čerpadlo s exp. kde kolísá tlak.
Pokud máte nízký tlak ve vodovodu, tak TB je spíše naškodu, protože má větší tlakové ztráty. Pokud máte tlaky v pořádku, tak TB instalujte. Nevyřeší váš problém dokonale, protože nemá tak rychlou odezvu jak by bylo potřeba ale účinek znát bude.

Autor: Vláďa z Valach
Datum: 02.03.2009 11:26 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Pokud instalujete termostatickou baterii musíte zvýšit teplotu užitkové vody. Termostatická baterie opravdu zvládne změny teploty užitkové vody ale musí mít z čeho regulovat. Tím že máte kotel blízko spotřeby je minimální ztráta z ochlazování potrubních rozvodů. Termostatická baterie zvládne v pohodě i otevření další baterie v blízkosti např.: termostatickou baterii máte u vany a otevřete baterii u umyvadla. Je to v pohodě.

Datum: 02.03.2009 12:05 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Ten kdo by nám to měl namontovat nám to nedoporučuje, prý to chvíli funguje a začne to blbnout. Ale máme malé dítě a při sprchování to je na opaření. Ještě k tomu by jsme museli vyřešit problém, máme totiž u sprchové baterie teplou vodu vpravo a studenou vlevo. A termostatické baterie které by šly na toto namontovat má pouze Oras. Nebo to musíme reklamovat u firmy která to prováděla a žádat opravu. Jedná se o novostavbu, takže je to ještě v záruce.Pokud je na to nějaká norma.Takže než se do toho pustíme, chtěla bych mít jistotu že to bude fungovat.

Autor: Vláďa z Valach
Datum: 02.03.2009 13:35 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Máme instalovanou baterii "EQUO TOP baterie termostatická vanová bez přísl. EQT022"od firmy Paffoni. Koupeno v roce 2007 zatím provoz naprosto bez problémů. Přehození výstupů pokud to je v záruce, stačí opravdu pouze vyžadovat standardní řešení.

Autor: Jan Maisner
Datum: 02.03.2009 14:01 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
V žádné normě jsem na problém instalace vlevo vpravo nenarazil, nebo jsem to přehlédl. Předpokládám, že máte projekt a tam nakreslenou SV vpravo a TUV vlevo. Žádejte po montážní firmě realizaci podle projektu. Pokud máte malé děti, tak TB opravdu výborná věc proti opaření.

Datum: 02.03.2009 20:05 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Děkuji všem za rady, rozhodli jsme se pro baterii Oras, nechce se mi dohadovat se s firmou a čekat než to vyřeší. Původně jsme chtěli Grohe, tak doufám že Oras je taky dobrá značka a chvíli vydrží a hlavně že to s tím kotlem bude fungovat.Ještě jednou díky.

Autor: Ales Rysavy
Datum: 21.10.2010 21:57 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 102041
reakce na ...
Dobrý den, řeším podobný problém, jako jste řešila vy.... kotel bez zásobníku (Baxi Luna3 Comfort Max) + termostatická baterie (zatím nepořízena, ale rozhoduji se mezi Grohe a Alpi). Můžete mi napsat své zkušenosti?
Stíhá kotel dodávat dostatečné množství vody i v případě, že běží topení? Není problém v tom, že by se kotel pral s termobaterií a neustále vypínal a zapínal? Nemáte problémy s kolísáním teploty vody? Jak se baterie chová v případě, že pustíte teplou vodu např. v kuchyni? Děkuji mnohokrát za odpovědi.

Autor: Petr Vareš
Datum: 21.11.2011 22:26 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100195
reakce na ...
dobrý den, právě mi nainstalovali termostatické baterie (používal jsem je doma dlouhá léta spokojeně - se zásobníkem 140l) , které jsou napojeny na kotel baxi s 55l pohotovostním zásobníkem. Když pustím teplou vodu jinde, zdá se mi tlak běžný, dostatečný, bohužel obě termostatické baterie mají velmi malý průtok, pokud nastavím vodu 38°C a více. Pokud teplotu stáhuji níže, průtok se zvětšuje. Nevíte, kde může být problém ? Opravdu to není průtok ani na sprchovíní
Děkuji

Autor: Zdeněk Rosůlek
Datum: 06.12.2011 13:20 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 106901
reakce na ...
Dobrý den,
měl jsem takový problém se sprchovou baterii Paffoni, co půl rok jsem musel čistit velmi jemné sítko přímo na termostatickém ventilu. Vodní kámen, nebo spíš nečistoty v rozvodu. Po vyčištění to bylo bez problému.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.