Výtahy nebo okna

Reklama
KK Kamil Korec @kamil.korec před 15 roky02.03.2009 20:06:00
Výtahy nebo okna

Výtahy nebo okna?
Stavební bytové družstvo ve Frýdku- Místku nechce dovolit v bytovém domě z našetřeného fondu oprav ,výměnu oken, kde hrozí vypadnutí skla z okna na chodník před dům.Dřevěné rámy oken jsou natolik trouchnivé,že jakékoliv opatření tohoto rizika je nemožné. Stavební bytové družstvo tvrdí,že se musí vyměnit výtahy z roku 1983!! Jsou po inspekční prohlídce a pravidelně kontrolovány a udržovány servisní firmou bez závad.
Po důkladném prostudování internetu a hlavně stránek výtahy.tzb-info.cz a norem ČSN 27 4007 ,
ČSN EN 81-80 a právních předpisů jsem nenašel nic, co by ospravedlnilo obrovský nátlak družstva
k výměně výtahu po všech prohlídkách bez závad. Pro informaci uvádim ,že na 8 patrový dům s třemi byty na patře. Je zapotřebí úvěr s úroky asi 2000000 Kč .Propočet jednoho výtahu na jeden byt v průměru 83000Kč .Jen pro informací uvádim z normy ČSN EN 81-80 .Délka časové lhůty záleží na národním rozhodnutí,např.krátká časová lhůta do 5 let.A žádné národní rozhodnutí není.Umite poradit, zda výtahy jsou na prvním místě a dodržení časové lhůty 5 let je nutné anebo 8 let lze tolerovat?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.