Inspekční prohlídka = podvod?

Reklama
KK Kamil Korec @kamil.korec před 15 roky08.03.2009 22:29:00
Inspekční prohlídka = podvod?

Inspekční prohlídka = podvod?
Ten kdo provedl inspekční prohlídku výtahů dle normy ČSN 27 4007 v bytovým domě, tak v příloze inspekční zprávy uvádí 23 provozních rizik s vysokou úrovní.Se střední úrovní 9x a s nízkou 6x. Podle normy ČSN EN 81-80.
Pod číslem 76- materiál klecových dveří ,úroveň rizika -střední- nahradit nevyhovující dřevěné klecové dveře. Nikdy v našem výtahu nebyly dřevěné klecové dveře!!!!!!!
Další bod lži zprávy. Číslo 7 úroveň rizika- vysoká – částečné ohrazení šachty s příliš nízkým ohrazením. Od uvedení výtahu do provozu je ohrazení šachty celistvé od sklepa až po střechu.!!!!A mužem pokračovat.
Číslo 14 úroveň rizika- vysoká. Nedostatečné bezpečnostní prostory v horní části šachty a v prohlubni. Bezpečnostní prostor 3 metry v horní části a v prohlubní 1,60m.A je tam těch chyb podstatně víc než jsem uvedl. I když jsou technické normy ze zákona nezávazné. Tedy velice výhodné pro asociaci výrobců výtahů?
V závěru inspekční zprávy se dozvíme ,že rizika s vysokou úrovni provést do 5 let od data provedení. Inspekční orgán u výtahu pravděpodobně ani nebyl a odhad provedl plošně za úhradu.Zde by bylo vhodné se zamyslet nad tím ,že manipulaci některých zainteresovaných lidi se tisíce majitelů bytu s výtahy zadlužilo a dnes platí vysoké úroky za něco co mohlo ve většině případu počkat a na výměnu výtahů si našetřit ve fondu oprav. Určitě by výtahy za 5 let hromadně nespadly.Při pravidelné údržbě by spolehlivě sloužily jak jinde v Evropě.
V normě ČSN EN 81-80 najdeme poznámku.Délka časové lhůty záleží na národním rozhodnutí,např.krátká časová lhůta do pěti let, střední časová lhůta do deseti let. Nikde jsem nenašel žádné národní rozhodnutí nenašel..

U výtahu uvedených do provozu před 1.10.1999 nestanoví žádny právní předpis konkrétní povinnosti k jejich úpravě podle norem EU.(Autor Ing.Jan Dvořák- Česká asociace výrobců výtahů)

Při ceně výtahu 1 500 000 může úrok dosáhnout až třetiny(500000) základní částky Propočtená částka na jeden byt činí v průměru 83000 kč.Pro úplnost uvádím evidenční číslo inspekční zprávy 614/70/05/BT/IZ/L .Takové inspekční zprávy byly za Vaše peníze vypracovány a jsou na družstvu anebo u důvěrníku.Mnohdy se na internetových stránkách VÝTAHY-DISKUZE TZBINFO dočteme o vyhrůžkách $415 z občanského zákoníku č.40/1964 Sb., Odpovědnost za škodu.Jenže celý $ zní odpovědnost za škodu a za bezdůvodné obohacení. Co vy na to pane Vaněk jakožto soudní znalec.
S pozdravem Kamil.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.