K tomu Rekuperace Lossnay za 21400+DPH. Vse pochazi od vyrobce mitsubishi electric.
Ptam se, jestli to povazujete za rozumne pro vytapeni domu na Vysocine se ztratou 11kW, nebo jestli se mam radeji obratit na konkurenci (napr. LG). Je lepsi varianta 2, nebo 1?
Dobrý den, sháním do svého RD bungalovu TČ Zubadan...ztráty domu mi spočetli na 5750W (při -15st). Bude tam ještě rekuperace,která údajně sundá dalších cca 1,9kw. Tč mi navrhují zUBADANA 8KW, měl by to prý zvládnout....zajímala by mě cena i od jiného dodavatele, kolik se pohybuje za vnější a vnitřní jednotku. Jako první variantu jsem měl Carriera 14kw,ale te'd bych se lonil více k Zubadanu...ale je to novinka,tak nevím....a také ta cena...
Tiež som riešil tento problém, nakoniec som namontoval tč NORDline - WWBC-9.5 HB za 34000Kč. A výsledok? Od začiatku októbra do 17.1.2010 spotrebovalo tč 1120 kwh. Vykurovaná plocha 200 m2, teplota 23,5C. Dom je z ytongu+20 cm polystyrén+3 sklá. Boli teploty aj -15C. Ziaden problém. Spočítajte si návratnosť a životnosť tč a nieje čo riešiť.
Dobry den, tiez riesim problem s kurenim tepelnym cerpadlom pre novostavbu RD. Ide o dom s uzitkovou plochou 120m2, nizkoenergeticky. Cenove ponuky na cerpadlo a podlahovku komplet mam od 10 000 € a to v tom nie je rekuperacia, ktora je dalsich min. 6 000€. Hladam nejake lacnejsie riesenie, ak by ste sa mi ozvali na , bol by som Vam vdacny.
Pozrel som to, len to je cerpadlo zem-voda. pri mojom malom pozemku (dom uz stoji) by to bol asi problem. Mal som na mysli skor vzduch-voda. Mate pripadne nejaky typ kde sa da taka rekuperacia za 60 000 zohnat?
Dobry den, tiez riesim problem s kurenim tepelnym cerpadlom pre novostavbu RD. Ide o dom s uzitkovou plochou 120m2, nizkoenergeticky. Cenove ponuky na cerpadlo a podlahovku komplet mam od 10 000 € a to v tom nie je rekuperacia, ktora je dalsich min. 6 000€. Hladam nejake lacnejsie riesenie, ak by ste sa mi ozvali na , bol by som Vam vdacny.
mohli by ste mi poskytnut viac info o tejto znacke TC? Vcera som bol na vystave Aquatherm 2012 v NR a toto cerpadlo ma velmi oslovilo a to nielen z hladiska ceny (2500 Eur v bielej farbe a 3200 Eur v nerezovom prevedeni). Mohli by ste mi poslat info ohladom firmy, ktora Vam to robila + 2 rocnu skusenost ohladom spokojnosti(nespokojnosti). Dom budem mat poschodovy(prizemie, obytne podkrovie), vykur. plocha cca. 180 m2, z Porfixu 375 mm + 100 mm zateplenie, 3 komorove okna, stresne zateplenie 260mm.. Chcel by som TC NORDline WWBC 13.5 H-A-S.
Dobrý den, pročítal jsem příspěvky, protože začínám uvažovat o TČ ZUBADAN, ale dosud jsem se nikde nedočetl zda jste při pořizování TČ pro novostavbu (třeba jako já) žádali o dotace. Všude inzerují sníženou cenu o dotace (třeba IVT nebo Bears s.r.o.), také inzerují že příslušné dotace za mne vyřídí, máte s tím někdo praktickou zkušenost? Jako stavebník obracím každou korunu a rozhodně nejsem milionář takže se veškerá podpora hodí díky.
mohu rici jen jedno. bracha dostal dotace pred 3 lety,kdy na ne nebyl narok.jen jsem mu pooradil jak na to. jak dopadnu letos ja nevim.kazdopadne budu mit vse vyrizeny behem mesice.jak to dopadne s proplacenim nevim. bracha dostal tenkrat 46 000kc.
Zdravím včera ve 21.00 hod jsme měli venkovní teplotu -21,5C a ZUBADAN makal sice za 6,79 kW ale v pohodě dával 42 C.Dnes bylo -16 a dával za 7,23 kW ale natopil na 50C TUV.Jenom nevím jak spočítat jeho výkon.
Přeběhnul jste nám do původního fóra, ale s ty teploty mi přijdou nějaké moc nízké. Jestli berete údaj co ukáže mašina, tak je obvykle nižší než standartní teploměr (až o 2 stupně) tím jak to stále vzduch ochlazuje. Zajímá mě jak zjišťujete ty výkony - to zobrazí v nějakém menu?
to že vám dodavatel dal výkonnější jednotku (na TZ 10 klW výkon 20 kW) není žádná výhoda, byť za stejnou cenu pořízené, ale provoz tohoto kočkopsa bude pro Vás podstatně dražší, než kdyby jste měl tepelné čerpadlo "tak akorát" spíš mírně poddimenzované. Dost často to bývá takový trik, že dostanete výkonnější čerpadlo za stejnou cenu, ale Vás přece především musí zajímat provozní náklady, nebo ne?
Dobrý den. Myslím, že to není tak jednoznačné. Vezměme třeba TUV. Mám AKU OKC500NTRR. TUV ohřívám na 40-42 C (podle potřeby). To samozřejmě neznamená, že mám 500l TUV o teplotě 40 C (V AKU je voda teplotně rozvrstvená). Pokud se sprchujeme nebo si napustím vanu, TČ stihne vodu docela rychle dohřát. Díky tomu mi stačí těch 40 C. To také znamená, že AKU má menší tepelné ztráty. TČ má také při této teplotě o něco lepší COP. Samozřejmě to má také své nevýhody. Ale možná se to bude v zimě hodit. A v létě na bazén.
jak to vše čtu a zároveň prohlížím na webu,tak zjišťuji, že nejlepe bude si počkat na aquatherm v Praze a tam věřím v závěr. Vždy je to o TČ přátelé a pak v závěru je to taková cenová raketa, že se divím kdo to koupí. Slunce bude stále více tudíš budu ještě hledat alternativu na 7kW ztrátu, protože to TČ potřebujeme jen chvíli v zimním oddobí. Hlavně bych byl patriot ohledně výrobků ČR protože víte jaké budou ceny za pravidelný servis?
Já mám Zubadana namontovanýho týden a zatím topí ale venku je teplo,jeho parametry v -15C se posoudit nedají. dal jsem 11,2kW potřeboval jsem 400V ne 230V mám 25A hlavní jistič. Topím na 37C do podlahy a večer a ráno ohřívám vodu na 49C. Za den cca.21kW spotřeby při teplotě 7C. Zatím spokojenost.
Super zpráva firma IVT bude zajištovat dodávky tep. čerpadel Zubadan ! Myslím, že to je záruka solidnosti tohoto výrobku a vezme trumfy všem pochybovačům.