Předsazená montáž plast. oken firmou Jis Zbuzany

Reklama
AP Aleš Plecer @ales.plecer před 15 roky14.04.2009 21:50:00
Předsazená montáž plast. oken firmou Jis Zbuzany

Dobrý den.
Přestavuji dům. Rozhodl jsem se pro plastová okna a předsazenou montáž s 25cm EPS. Rozhodoval jsem se mezi Alphaline plus a INOUTIC Prestige obojí s trojsklem. Narazil jsem na firmu JIS Zbuzany, jejíž zaměřovací technik se tvářil, že ví o čem je řeč a že to dělají běžně. Protože jsem nechtěl mít problémy s reklamací v případě žy by montáž neprováděl dodavatel oken, zvolil jsem je, i když mají profil horších parametrů než Alphaline plus a jejich cenová nabídka byla o cca 5 tis. vyšší. Za samotnou montáž+konzole a šrouby (bez jakýchkoliv folií) si naúčtovali 20 900 Kč. I to jsem akceptoval s tím, že používají pořádný materiál. Jaké bylo mé překvapení, když přijeli montážníci co to v životě neviděli ani na obrázku a začali okna upevňovat na úhelníky s vlisem 90x90x60 (2,5mm). Každé okno na 6-7 konzolí a nahoru pouze slabé plíšky. Po té co jsem jim to nepřevzal, protože při zavírání okna celý rám vibroval o několik mm na každou stranu, doplnili silnější plechy různě po obvodu okna pro zpevnění. Provedení posuďte dle přiložených fotek. Vše je upevněno klasickými šrouby v hmoždince. Teď k dotazu: je mezi přítomnými někdo, kdo dokáže říci, zda je tento materiál schopen dlouhodobě nést okna 160x150cm v trojskle a jak se budou chovat zpevňující plechy (tepelné mosty), které vedou od rámu okna až do poloviny cihlové zdi a budou přikryté pouze omítkou? Nechává se při montáži plastových oken na konzole spodní podkladní profil? Má někdo z vás takto namontovaná plastová okna? Moc děkuji za rady. Pokud bude zájem, napíši celou story, jak montáž probíhala (román-napůl komedie a napůl tragédie)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.