HELUZ = katastrofa |
Autor: Luboš Nosko Datum: 03.06.2009 22:09 | Fotogalerie:
Bylo mi doporučeno zvolit pro stavbu rodinného domu pálené broušené cihly, a to především pro jejich dobré termoizolační vlastnosti. Dům byl tedy vyzděn komplet z cihel HELUZ 40SB. Z Heluzu dorazily 3 kamiony, 2 z výrobního závodu Libochovice, 1 kamion z Dolního Bukovska. Lepidlo bylo součástí dodávky. Cihly i lepidlo z Bukovska bylo možno označit za excelentní, ovšem problémy nastaly při rozbalení palet z Libochovic. U libochovických cihel se vůbec nedá mluvit o nějakém broušení. Broučená plocha, na kterou se nanáší lepidlo je ohlodaná, oštípaná, jako kdyby cihly místo broušení někdo zarovnával kladívkem. Cihly jsou neuvěřitelně křehké, takže při sebemenším klepnutí se okamžitě sypou na malé kousky. Lepidlo které přišlo s cihlami z Libochovic je hnědé, nikoliv šedé jako to z Bukovska. To by samo o sobě pochopitelně nebylo nic divného, kdybychom po vyzdění celého domu nepřišli na to, že to hnědé lepidlo z Libochovic nelepí. Při ukládání vaznic krovu jsme potřebovali růžek cihly urazit. Tak jsem do ní lehce klepnul, a místo růžku se uloupnula celá cihla. Tak jsem zkusil rukama uvolnit ještě jednu, a ta mi po malém trhnutí zůstala celá v rukách. Přitom lepidlo bylo zpracováváno přesně podle návodu výrobce, a nanášeno originál válcem zapůjčeným od Heluzu. Dokážete si jistě představit mé zděšení. Obě štítové stěny které nesou střechu mám v podstatě poskládané na sucho. Okamžitě jsem tedy kontaktoval firmu Heluz. Přijel jejich zástupce, který mi ovšem vysvětlil, že ono hnědé lepidlo nevyrábí Heluz, ale že jim ho dodává externí dodavatel, a že teď když už jsme ho všechno zpracovali se s tím už stejně nic moc dělat nedá. Tak teď jaksi nevím co dál. Poraďte někdo, jsem opravdu zoufalý. A malá rada všem potenciálním stavitelům: Pokud by jste se rozhodli pro broušené cihly HELUZ, trvejte při objednávce na tom, že chcete výhradně cihly z Dolního Bukovska, v žádném případě z Libochovic. Pokud by vám firma HELUZ nebyla schopná toto garantovat, nakupte raději německý Wienerberger. Ušetříte si tím spoustu nervů. Jednání zaměstnanců pana Heluze je v případě řešení podobných problémů silně arogantní. Jejich prioritou je hlavně prodat. Poté už je zákazník nezajímá.
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
Autor: Martina Fučíková Datum: 20.11.2011 22:11 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 107636 reakce na ... | Dobrý den, nechci hájit výrobce, protože se to těžko hodnotí přes pc, ale zcela nechápu, pokud p. Nosek zjistil, že mu lepidlo nelepí,a přesto bylo zabudováno. Mohlo se stát, že byla vadná zásilka pojiva a mohlo se to vyměnit za jiné- vyreklamovat u dodavatele lepidla. Je jasné, pokud se to zabuduje, tak se s tím nic nedá dělat. Všude je psáno, pokud něco reklamovat, tak to musí být nezabudované. Mohu se podělit se zkušenostmi, stavíme z 50 family bloku od HELUZe a jsme maximálně spokojený, musí se hodnotit broušená strana a výškově u věnce se rozcházíme pouze o 3mm na délce RD 10 x 10 m a ještě garáž 4 x 9, při zakládání nám sděleno, že i 3cm v horní části přízemí se nechají zachránit při založení nového 2.NP (po realizaci stropu a věnce.)Nevím, hodně lidí si myslí,pokud si koupí broušenou cihlu, tak že je to pohledová věc a bude "obroušená" ze všech stran přesně, stejně tam přijde z vnější i vnitřní strany omítka, tak se to tak musí brát. Beru za velkou výhodu, že zdění pomocí broušených cihel je hodně rychlé. Přeji hodně úspěchů při stavění a co nejméně problémů.
|
|
 | Autor: Josef Tomek Datum: 21.11.2011 11:03 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100582 reakce na ... | Reagovat na dva roky stare tema rok od posledniho prispevku, aha, to jiste nebude obchodni zastupce od heluzu. Priste radeji ne tak okate.
|
|
Autor: Josef Tomek Datum: 06.05.2010 21:45 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Jak pokracujete? Podarilo se Vam reklamovat? Kdyz uz tu jsem, chtel bych se Vas zeptat na zkusenosti se zdenim. Zvazuji take brousenou cihlu, ale mam obavy. Zvladnou delnici vyzdit zed z materialu, kde kazdy milimetr hraje roli? Videl jsem dost zdi, kde kazda i obycejna cihla byla krive. Krome uz zmineneho problemu, jaka je Vase zkusenost s tim, jak zednici dokazi zdit z brousenych cihel? Dekuji.
|
|
Autor: Jan Krejčí Datum: 20.04.2010 19:44 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Určitě je to důvod na reklamaci - když lepidlo nelepí, je to zásadní. Pro Vás je partner Váš dodavatel - zřejmě nějaké stavebniny - prodejce Heluzu. Může Vám být jedno, od koho si Heluz lepidlo kupuje - to je jeho problém. I když jste ho sdělali, určitě máte nárok minimálně na dodávku nového bezvadného. Můžete také vznést požadavek, že části vyzděné tím špatným lepidlem předěláte - takhle "slepený" dům stejně předělat musíte - pochopitelně na náklady dodavatele, chyba je na jeho straně. Třeba se ledy pohnou. Prodejce by měl mít páku na výrobce. Je to ale o nervy + běží čas na stavbu, naprosto chápu, kdyby se Vám do toho nechtělo.
|
|
Autor: Josef Tomek Datum: 19.04.2010 13:44 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Ajjajaj, to je neprijemne. Mate cihly na PU pene z plechovky nebo lepidlem mate na mysli "tenkovrstvou zdici maltu"?
|
|
Autor: Martin Polak Datum: 18.08.2009 21:19 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Dobrý den, zeptam se s kterým obchodním zástupcem v jakem regionu jste jednal ? Abych si dal kdyztak pozor. díky
|
|
Autor: Boro Boro Datum: 25.07.2009 00:27 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | To je na jasnú reklamáciu (uplatňujete u predajcu, odkiaľ berú lepidlo vás nemusí zaujímať). Ale ani Wienerberger nie je dokonalý. Na www.ostavbe.sk sú fotky ich praskajúcich tehiel a debata k tomu.
|
|
| |