Poradna Zelená úsporám /

111466. Dílčí opatření

Autor: Richard Michalík
Datum: 02.10.2009 08:22

Dobrý den

1) Při posudku potřeby energie na vytápění pro RD jsem zvolil výpočet na 2 zóny. První obytná je vytápěná na 20 stupnů a druhá (částečně podsklepený suterén - garáž, prádelna, sklep) je částečně vytápěný prostor a zvolil jsem pro ni 15 stupňů. Podlahová plocha, od které se počítá výše dotace, se bere jen z první zóny nebo z obou?

2) Pokud budu měnit pouze výplně otvorů a dostanu se pouhou výměnou oken a vstupních dveří nad 20% úspory, je nutné taky měnit garážová vrata? Vrata jsou navíc v částečně vytápěném prostoru.

3) Pokud jen částečně vyměním okna a jen částečně zateplím fasádu (třeba jen z jedné strany řadového domu) a dostanu se na nad 20% úspory, mám nárok na dotaci?

Pro všechny tyto případy dodržím doporučené hodnoty Un

Děkuji Michalík

Chronologický seznam příspěvků
Ivan Skalický14.10.2009 10:36
Petr Zahradník - SEVEn02.10.2009 11:06

Datum: 02.10.2009 11:06 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den,
ad 1)
Počítá se pouze první zóna, protože garáž, prádelna i sklep jsou neobývané prostory domu.
ad 2)
Podmínkou části A.2 dotačního programu je dosažení 20% úspory při dodržení doporučených hodnot součinitele prostupu tepla u měněných/zateplovaných konstrukcí. Co a v jakém rozsahu pro to provedete, je na Vás.
ad 3)
viz ad 2), princip je stále stejný

VEŘEJNÁ DISKUSE K DOTAZU

Autor: Ivan Skalický
Datum: 14.10.2009 10:36 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den,
k Vaší odpovědi prosím o upřesněí termínu "sloužit i k bydlení". Kde je tento termín definován?

Děkuji a jsem s pozdravem
Ivan Skalický

Nový příspěvek: 111466. Dílčí opatření
Autor: Petr Zahradník - SEVEn

Dobrý den,
podle informací ze SFŽP je problematika definice celkové podlahové plochy řešena a bude v dohledné době zveřejněna na jejich internetových stránkách.
Každopádně, aby mohla být plocha započitatelná, musí být nejen vytápěna, ale musí sloužit i k bydlení.