Poradna Zelená úsporám /

111563. Tepelné čerpadlo

Autor: Jaroslav Peřina
Datum: 07.10.2009 22:18

Dobrý den chtěl jsem Vás požádat o radu při realizaci instalace tepelného čerpadla vzduch voda, do novostavby rodinného domu, který by jím byl vytápěn a bylo by používáno i pro ohřev teplé vody. Jedná se mi zejména o sdělení zda je pro tento účel možno využít tepelné čerpadlo typ: Mitsubishi ZUBA-DAN PUHZ - HRP 125 YHA a dále jak rozsáhlý projekt je k instalaci třeba. Poslední dotaz zda je možné o dotaci žádat i zpětně, když firma, která by instalaci prováděla zatím není v rejstříku firem, ale dle jejich sdělení má o zápis do něho zažádáno. Případně další důležité informace. Děkuji, J.Peřina

Datum: 14.10.2009 17:28 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Bohužel, Váš typ čerpadla Mitsubishi ZUBA-DAN PUHZ - HRP 125 YHA jsem v seznamu výrobků a technologií nenašel. Základní podmínkou je instalace výrobků a technologií včetně montážních firem, které jsou uvedeny v seznamu tohoto programu. Doporučuji Vám, obrátit se na některou z těchto firem a ona Vám připraví projekt včetně ostatních náležitostí. Žádosti o podporu se přijímají do 31/12/2012 nebo do vyčerpání finančních prostředků.