Poradna Zelená úsporám /

111799. dotace na kotel na kombinovaný kotel

Autor: Jan Štecher
Datum: 19.10.2009 09:42

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli mám šanci získat dotaci na výměnu tepelného zdroje, když mám v domě kotel na černé uhlí jako hlavní zdroj vytápění a v koupelně ještě plynový kotel který používám jako průtokový ohřívač TUV. Dočetl jsem se že stačí čestné prohlášení že tento kotel nepoužívám k vytápění. A ještě bych se zeptal na výši dotace pokud nový kotel bude kombinovaný - který umožňuje spalování dřeva (ruční podávání) i pelet (automatické podávání)
Předem děkuji za odpověď

Datum: 23.10.2009 18:13 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
V podoblasti C.1 podporuje program Zelená úsporám výměnu stávajících neekologických zdrojů vytápění (uhlí, kapalná fosilní paliva, elektřina) za nízkoemisní zdroje na biomasu a účinná tepelná čerpadla v rodinných a bytových domech.

C.1 - Výměna neekologického zdroje vytápění za nízkoemisní zdroj vytápění na biomasu se samočinnou dodávkou paliva
dotace 95 tis. Kč
C.1 - Výměna neekologického zdroje vytápění za nízkoemisní zdroj vytápění na biomasu s ruční dodávkou paliva a s akumulační nádrží (o min. požadovaném měrném objemu 50 l/kW topného výkonu zdroje tepla). dotace 80 tis. Kč