Poradna Zelená úsporám /

111806. dodatečná montáž kolektoru

Autor: Petr Pozniak
Datum: 19.10.2009 12:27

Dobrý den, chci se zeptat na následující:
Ještě před začátkem programu ZÚ jsme v rámci našeho systému vytápení instalovali inter. kamna VERNER 13/10 s připojením na AN 1000 l a dodatečně jsme na AN připojili i sol. systém BRAMAC - 8m2 ploch. kolektoru. Systém je jak na přípravu TV, tak i k ohřevu vody pro ústřední topení. Na tento systém nám byla uznána dotace 50% dle starých pravidel (která ovšem ještě nebyla proplacena).
Mohu nyní v rámci programu ZÚ zažádat o dotaci na to, že bych instaloval ještě ca. 6 m2 sol. kolektorů a 750 l AN s připojením na stávající systém (tj. rozšířil bych jej o ca. 75%)? Mnou odhadnuté náklady jsou někde okolo 100 tis. kč za toto řešení.
Předpokládám, že nějak zpětně žádat o dotaci na instalaci zplyň. kamen VERNER nelze... nicméně i to bych chtěl potvrdit.
díky za odpověď
PP

Chronologický seznam příspěvků
Mirek Mikyska03.12.2009 19:47
Michal Uryč10.11.2009 15:46

Datum: 10.11.2009 15:46 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Platí, že pokud dosáhnete podle nových pravidel na vyšší dotaci, bude vám uznána právě ta vyšší. Rozšíření by neměl být problém.

VEŘEJNÁ DISKUSE K DOTAZU

Autor: Mirek Mikyska
Datum: 03.12.2009 19:47 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Také jsem se zajímám o interiérový kotel Verner 13/10 se zadním přikládáním. Chtěl jsem využít programu zelená úsporám, ale bohužel. Zjišťoval jsem to přímo u výrobce a bohužel tento typ kotle není zapsán v seznamu dotovaných výrobků. (prý nesplnil emise). Nicméně i tak do tohoto řešení musím jít jelikož již mám stavební připravenost a neznám jiného výrobce stejného tupu kotle.