Poradna Zelená úsporám /

111810. Přebírání státních závazků z roku 2008,dotace na nízkoenergetický dům.

Autor: Jiří Dobřanský.
Datum: 19.10.2009 14:24

Dobrý den.Začal jsem v říjnu loňského roku stavět nízkoenergetický dům ,kdy bylo možno získat dotaci na takový dům 300000 Kč.I když jsem dostavěl za necelý rok mezitím se podmínky na přidělování dotací změnily.Nyní mám energeticky nenáročný dům vytápěnný pouze 11 kW kamny ,akumulační nádobou,kolektory pro ohřev TUV a přitápění a je mi to vše na nic,protože se změnily podmínky,vznikl seznam výrobků,který v roce 2008 nebyl takže nemohu žádat o dotaci,protéže výrobky nejsou na seznamu a investovat do rekuperace se již bojím.Jsem v invalidním důchodu a dost jsem se na stará kolena zadlužil a další peníze mi již nikdo nepůjčí vzhledem nízkému důchodu a věku.Nevím co je prioritou,zda energeticky nenáročné bydlení,či vyvolené firmy.Elektrickou energii částečně vyrábím fotovoltaickým ostrovním systámem,ten neni dotovaný,ale velké fotovoltaické elektrárny jseou dotovány výhodnou výkupní cenou el.energie.Dotace na velké ČOV obce dostanou,ale občan,který si musí koupit domovní ČOV,aby mohl užívat RD nedostane ani korunu a přitom neznečišťuje vodní hosp.a obec nemá v plánu zavedení kanlizace.Nejsem spokojen.Děkuji za odpověď.

Datum: 10.11.2009 15:49 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Program Zelená úsporám začal až v dubnu letošního roku. Žádné předchozí podmínky s ním nesouvisejí. To samé platí pro podporu či nepodporu fotovoltaiky.