Poradna Zelená úsporám /

111946. solarne termicke kolektory pro TUV a pritapeni

Autor: kocina petr
Datum: 24.10.2009 23:30

dobry den,
firma zrealizovala (cerven 2009) HEAT PIPE (40 trubic) pro pripravu TUV.momentalne jsem se rozhodl,ze jeste poridim jeden panel (20 trubic) pro pritapeni domu.
dotaz: musim dolozit i projektovou dokumentaci na pritapeni,nebo staci provadeci zprava.dum ma ztratu 1,8kW (shoda s praxi).postacuje dolozeni energeticke ztraty objektu z projektove dokumentace od autorizovaneho inzenyra?

pristi rok jsem uvazoval s pripojenim TC (prikon do 1kW).mel bych narok na dotaci i v pripade TC?
taky jsem se dozvedel,ze je mozne zadat pouze jednou nikoli na kazdou realizaci zvlast.nevim co je na tom pravdy.

Chronologický seznam příspěvků
kocina petr02.11.2009 14:10
Pavel Kárník02.11.2009 12:33

Datum: 02.11.2009 12:33 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den,
z Vašeho dotazu není zcela zřejmé zda jste již požádal o dotaci na ohřev TUV nebo ne.
Cituji:
C3_U solárních kolektorů na přípravu teplé vody je podmínkou pro poskytnutí dotace dosažení vypočteného ročního solárního zisku alespoň 350 kWh/m2 plochy absorpční plochy kolektoru a celkem 1500 kWh pro instalaci na rodinném domě. U solárního systému, který slouží k přípravě teplé vody a zároveň k přitápění, se požadované hodnoty vypočteného ročního solárního zisku pro celou instalaci zvyšují 1,3krát. Instalaci panelů pouze pro přípravu teplé vody podporuje Zelená úsporám částkou 55 000 Kč u rodinných domů. Instalaci panelů k přípravě teplé vody a přitápění podporuje Zelená úsporám vyšší částkou, a to 80 000 Kč u rodinných domů.
Přílohou žádosti musí být projekt. Energetická ztráta objektu může být doložena z projektové dokumentace od autorizovaného inženýra. Projekt by měl již zahrnout zapojení tepelného čerpadla do otopné soustavy spolu se všemi solárními panely.
Cituji:
"V oblasti C.2 program Zelená úsporám podporuje instalaci nízkoemisních zdrojů"
na biomasu a účinných tepelných čerpadel do novostaveb.
Existuje dotační bonus pro spojení opatření C2+C3.

Pavel Kárník

VEŘEJNÁ DISKUSE K DOTAZU

Autor: kocina petr
Datum: 02.11.2009 14:10 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
o dotaci jsem zatim nepozadal.chci zrealizovat i pritapeni.
bohate splnuje i s rezervou.na dva panely mi chybelo jen 100W na priznani i pritapeni :-(.proto treti panel.
musi byt tedy projekt a nikoli jen zprava??to je hodne lidem nejasny a me taky ne.energetickou ztratu dolozim projektem od autorizovaneho inzenyra,ktery provadel projektovou dokumentaci k vystavbe domu.s tim problem nemam.vse orazitkovano.staci kopie,nebo je potreba original - nerad bch se ho zbavoval.

TC planuji pristi rok.predpokladam,ze by se dalo zazadat i o dotacni bonus realizace C2 +C3 po roce.

dekuji za odpoved KOCINA