Poradna Zelená úsporám /

112676. Fakturace a položkový rozpočet; schválení žádosti

Autor: Božek Vejmelka
Datum: 06.12.2009 22:17

V dokumentech ke stažení je vzor faktury a položkového rozpočtu.

Firma provádějící zateplení fakturuje kromě samozřejmých položek, jako je množství materiálu a práce na zateplení, i jiné úkony související se zateplením, jako např. opravu, případně odstranění stávajících omítek a jiné nutné práce, dopravní a režijní náklady. Lze tyto úkony uvádět do faktury a do položkového rozpočtu? Vzor položkového rozpočtu s tím moc nepočítá.

Kdy dostanu od SFŽP vyrozumění o schválení žádosti o podporu? Moje žádost o podporu byla úspěšně zaregistrována do informačního Krajským pracovištěm k datu 8.10.2009.

Chronologický seznam příspěvků
Lukáš Střížek11.01.2010 09:27
Lukáš Střížek29.12.2009 07:37
Radek Řeháček22.12.2009 09:41

Datum: 22.12.2009 09:41 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den,

pokud žádost byla registrována 8.10.2009 předpokládám, že jste byli ve vlně schvalovaných žádostí v listopadu. Tzn. očekávejte vyrozumění každným dnem.

Faktura se dělí na uznatelné a neuznatelné položky. Co nesouvysí s úsporou (např. doprava, parapety atp..) je neuznáno a celková cena se počítá z uznatelných položek.

VEŘEJNÁ DISKUSE K DOTAZU

Autor: Lukáš Střížek
Datum: 29.12.2009 07:37 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den,
můžete mi pane Řeháčku prosím sdělit ve kterém zákoně, vyhlášce nebo předpisu se nachází definice uznatelných a neuznatelných položek soupisu prací . Bohužel jsem to nikde nenašel, ale je možné že hledám špatně. Proto Vás prosím dejte sem link na uvedený dokument(y).
A ještě si rýpnu.
V technologických postupech pro zateplovací systémy jsou uvedeny i postupy provádění kolem oken, atik říms apod.. To zahrnuje i správné osazení oplechování, protože když se to zmrví tak celý zateplovací systém jde do háje. Proč tedy uvádíte, že oplechování (parapet, atika, římsa apod.) spadá do nenárokovaných položek? Takto bych mohl pokračovat s každou položkou rozpočtu. Prosím o technickou odpověď ne úřednickou. Jsem stavební technik a potřebuji to vědět, protože se lidé na mě s těmito otázkami obrací a já bohužel logickou odpověď neznám.

Autor: Lukáš Střížek
Datum: 11.01.2010 09:27 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Pane Řeháčku dostanu od Vás požadovanou odpověď nebo ne?