Spotřeba přímotopu v Kč-jasný výpočet

Reklama
FN Filip Nikolský @filip.nikolsky před 14 roky13.12.2009 23:27:00
Spotřeba přímotopu v Kč-jasný výpočet

Dobrý den,

nastěhoval jsem se do bytu, kde se topí jedním přímotopem, zajímalo by mě, jestli můj předpoklad na to kolik protopím je správný. Přímotop má příkon 1500 kW, přesně je to tento typ: http://www.nakupka.cz/vyrobek/konvektor-… a v bytě mám klasický tarif za cca 2500 Kč za KWh, přesně Klasik 24 na http://www.pre.cz/domacnosti/produkty-a-…
Teoreticky tedy, pokud bych v bytě neměl jiné elektrické spotřebiče, tak bych za tuto 1MWh neboli 2500 Kč pořídil 1000/1.5 = 666,7 hodin provozu přímopu neboli necelých 30 dní při maximálním výkonu přímotopu? Nerad bych aby mě něco překvapilo a musel bych po zimě prodat třeba auto :-)
Jo a ještě mě napadlo, nesetkali jste se s topením Econo-heat? Prodává se teď v hobby marketech s velkou reklamou, má příkon 425W, dá se srovnávat s "normálním" 500W konvektorem?
Děkuji moc za radu a přeji pěkné svátky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.