Z komínu teče voda...

Autor: Michal Trnka
Datum: 14.12.2009 22:23

Dobrý den. Prosím o radu. Bydlím v bytě v 50 let starém cihlovém domě v nejvyšším /3.p/ patře. Před 5 lety jsme provedli kompletní rekonstrukci bytu, provedena výměna starého kotle a karmy Mora za stávající Dakon Bea 24, byl vyvložkován komín. Vše bylo bez problémů až do letošního podzimu, kdy začala v koupelně kapat voda z plastové krytky od komínu /v této úrovni je šachta zazděná/, komín je samostatný jen pro náš kotel. Objem nakapané vody resp. kondenzátu je cca 200 ml/den. Dle kominíků příčina v komínu není, pravidelná revizní prohlídka kotle 2.12.09 - vše v pořádku. Byl jsem informován, že je to běžné....na můj argument, že 5 let bylo vše v pořádku neuměl nikdo odpovědět, nevím co dělat. Poraďte prosím, díky.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Eva Černá10.02.2012 19:02
Juraj Varga09.01.2010 01:08
Michal Trnka02.01.2010 16:25
honza Šnajdr28.12.2009 08:33

Datum: 10.02.2012 19:02 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 108717
reakce na ...
Dobrý den, my máme ten samý problém, jen s tím že se na komínu a okolních stěnách dělají hnědé mapy, které vylučují nějakou kyselinu, která zapáchá. Kominík nám řekl zbourat, ani vyvložkování prý nepomůže. Vodu nemáme kam odvádět, ke všemu se to začalo projevovat až po rekonstrukci místností:((

Autor: honza Šnajdr
Datum: 28.12.2009 08:33 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Nevím co to je za kominíky ale podle toho co popisujete komín nemá na dně nic na odvod kondenzátu u nově stavěných komínů standartní věc-komínová pata má vyspádované dno a kondenzát odtéká do sklenice nebo do kanalizace.

Autor: Michal Trnka
Datum: 02.01.2010 16:25 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Děkuji Vám za příspěvek. Komín byl zcela zazděný, nádobu jsem tam neměl, nyní jsem udělal díru do komínové šachty, která vede až do sklepa /jako pojistku resp. přepad/ a sbírám kondenzát do nádoby a tu pravidelně vylévám /sekat v koupelně a vyvádět kondenzát do odpadu nechci/. Jen mě ale překvapuje to velké množství kondenzátu /cca 2 litry za týden/ a to, že dříve k tomu nedocházelo nebo jen zcela minimálně. Máte někdo představu jaké množství nakondenzuje u vás.

Autor: Juraj Varga
Datum: 09.01.2010 01:08 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Vzhľadom k veľmi nízkej teplote spalín, ktoré váš kotol produkuje, nie je množstvo 2 ltr. týždenne vôbec nezvyčajné. Z toho si určite hlavu nelámte.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.