Poradna Zelená úsporám /

112942. SW pro zateplení

Autor: Václav Nový
Datum: 25.12.2009 12:50

Dobrý den,je možné použít pro ZÚ SW uveřejněný na TZB-info.cz/Tabulky a výpočty/Prostup tepla vícevrstvou konstrukcí a průběh teplot v konstrukci a Software Energie 2009/ Výpočet ztrát podle ČSN 06 0210?
Z obálkové methody je mi nejasné zda u RD s neobývaným sklepem část. v zemi a s dvěma horními obývanými patry s rovnou střechou, ale schodištěm probíhajícím přes všechna tři patra odděleným jen vnitřními dveřmi, zda je možné počítat vytápěnou obálku jen u dvou horních pater a to i u schodiště? Zda je možné počítat s teplotou sklepa např. +7 C? Nikdy teplota ve sklepě v zimě níže neklesá. Děkuji.

Chronologický seznam příspěvků
Lukáš Střížek29.12.2009 07:43
Petr Zahradník - SEVEn28.12.2009 15:16

Datum: 28.12.2009 15:16 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den,
tyto programy je možné použít. Pokud počítáte tepelnou ztrátu obálkovou metodou, je pak zjednodušeně dle ČSN 06 0210 potřeba počítat konstrukci na rozhraní vytápěné části a suterénu s odpovídajícím teplotním rozdílem.

VEŘEJNÁ DISKUSE K DOTAZU

Autor: Lukáš Střížek
Datum: 29.12.2009 07:43 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den, můžete mi prosím pane Zahradníku prosím sdělit proč lze najednou provést výpočet tepelných ztrát dle dnes již neplatné ČSN 060210. Když jsem se na to před půl rokem ptal, bylo mi odpovězeno, že výpočet musí být proveden podle postupu, který je uveden v nových normách. Bohužel do dnešního dne je předmětná norma pořád pouze v angličtině.