Zelená úsporám a podlahová plocha

Reklama
LS Lukáš Střížek @lukas.strizek666 před 14 roky29.12.2009 08:06:00
Zelená úsporám a podlahová plocha

Dobrý den,
protože se neustále diskutuje co lze a nelze započítat do vytápěné plochy pro program Zelená úsporám, nabízím návrh definice a prosím odbornou ale i laickou veřejnost o vyjádření.

Vytápěný prostor:
Je to takový prostror ve kterém se nachází rozvody a zařízení k přímému předávání tepla do prostoru. Tj. podlahová plocha tohoto prostoru se započítáva do vytápěné plochy.

Nepřímo vytápěný prostor:
Je takový prostor, ve kterém se nenachází žádné rozvody ani zařízení k přímému předávaní tepla do prostoru. Současně však tento prostor může sousedit s vytápěným, nevytápěným a venkovním prostorem. Tepelné ztráty tohoto prostoru jsou však menší než tepelné zisky. Tj. podlahová plocha se započítává do vytápěné plochy.

Nevytápěný prostor:
To samé jako předchozí, ale teplné ztráty jsou větší než tepelné zisky. Tj. podlahová plocha se nezapočítává.

Myslím si, že tato definice je jednoznačná a nedá se nijak obejít.
A apoň se vyhneme definicím jako je např tato:"částečně vytápěné prostory jsou prostory, které nejsou určeny pro trvalý pobyt při nošení pouze běžného domácího oděvu." - z odpovědi paní Šestákové na dotaz č. 112833. Započitatelná podlahová plocha v sekci dotazů Zelená úsporám. Protože pokud připustíme tuto definici tak co je potom běžný domácí oděv.
V případě že tato definice bude přijata, nárokuji si na ní aplikovat autorský zákon se vším všudy.
Předm děkuji všem, kteří budou mít věcné a technické komentáře.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.