plastové vchodové dveře |
Autor: Helena Paštová Datum: 09.01.2010 18:32 | Fotogalerie:
Dobrý den, spousta lidí má problém s plastovými okny, já ale hledám někoho, kdo má problém s vchodovými dveřmi, dali jsme je také plastové a už podruhé se nám projevila stejná závada a to, že popraskala z venkovní strany jejich výplň, poprvé po roce a půl od instalace, firma závadu uznala a výplň znovu nainstalovala novou, bohužel teď po roce se objevila závada znovu, zatím firma nereagovala. Má někdo podobnou zkušenost? Nenapadá mě totiž proč se tak děje. Může mi někdo poradit co by mohlo být příčinou? Moc děkuji za odpovědi.
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
Autor: Alena Getová Datum: 24.01.2012 11:16 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 108400 reakce na ... | Ahoj mám pocit, že jsi nerazila na dosti nekvalitní firmu či dokonce samotné dveře. Já osobně mám vhodové dveře také plastové a to dveře Sapeli a problémy jsme doposud neměla. Je však pravdou, že je mám teprve jedn a půl roku tak uvidíme. No snad se ti firma ozve a bude to s tebou řešit. Jinak dveře mi montovala firma Grado Praha
|
|
| |
| |
Autor: David David Datum: 14.04.2010 17:57 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | no naši sousedi si také pořidili dveře a také jim popraskaly, ale ještě více, kolem okýnka ve dveřích, myslím ale že jim to firma vyreklamovala, ještě aby ne když za to dali tolik peněz, no já ted taky sháním plastové dveře ale chtěl bych od nějaké české firmy, myslíte že tato firma na plastové dveře bude seriozní a bude to kvalitní? http://eurojordan.com/cs/plastove-dvere díky za odezvu
|
|
 | Autor: paštová helena Datum: 15.04.2010 15:50 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Fotogalerie:
 | Dobrý den, no já bych už do plastových dveří nikdy nešla, rozhodně bych, být Vámi zvážila, kam Vám dvěře směřují a zda na ně svítí slunce, byť jen část dne, pokud byste i tak chtěl plast, rozhodně bych volila dveře bílý a co nejméně zdobené různými výlisky, ty mají totiž rozdílné pnutí a to je důvod proč pak praskají, společně s tapetou, jež na ně lepí, ta po čase ztratí pružnost a dílo zkázy je dokonáno. Pokud plastové dveře, pak říkají, že by měly mít hodně skla, aby plocha plastu byla co nejmenší, tolik mé zkušenosti s plastovými dveřmi, přeji Vám hodně zdaru při výběru
|
|
| |
Autor: paštová helena Datum: 23.02.2010 10:51 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Všem za příspěvky moc děkuji, dopadlo to pro nás dobře, firma se k problému postavila čelem, dveře máme vyměněný, dali jsme na rady a nechali jsme výplň dát celou ze skla, jestli je to lepší nebo horší posuďte sami fotku zasílám, do dveří nainstalovali pásovinu, aby se nekroutily, sklo má ochraný stupeň č.4 proti rozbití, snad už neprasknou. Firma přiznala, že má 14 popraskaných dveří, že dodavatel, od kterého braly výplně zkrachoval a oni se teď snaží škody napravit. No nám výplň vyměnily, po emailu, který jsem jim napsala, že požaduji jejich vyádření k problému a jinak, že budu kontaktovat soudního znalce a budu se řídit jeho radou, se věci daly do pohybu. Všem podobně postiženým přeji pevné nervy.
|
|
Autor: Helena Paštová Datum: 23.01.2010 20:43 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Ráda bych se zeptala, jestli z Vás někdo neví, zda praskají i bílé dveře na osluněné straně. Přemíšlím o tom, zda by nebylo nejjednoduší po firmě požadovat prostě výměnu za bílé, včetně zárubní a požadovat od nich rozdíl v ceně, která je mezi držšími hnědými dveřmi a levnějšími bílými. Jen nechci udělat zase chybu. Má z Vás někdo povědomost, že by někomu praskly dveře bílé?? děkuji za odpovědi
|
|
Autor: Pavel 2005 Datum: 22.01.2010 10:52 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | asi vám to nepomůže, ale problém praskání různých dekoračních výplní na osluněných stranách domů není rozhodně ojedinělý. Děje se tak u velmi tmavých výplní a je to způsobeno obrovskými teplotními změnami. Toto často postihuje tmavé dveřní výplně Perito a některé montážní firmy oken dnes ani nepřijímají objednávky na tmavé dekorativní výplně Perito protože je už nebaví je stále v záruce měnit.... Takže jedině reklamovat, reklamovat, reklamovat.... a dát si dveře buď bílé, nebo normálně příčkované (i takové dbeře mohou být velmi pěkné) u kterých si navíc sama můžete vymyslet desítky a desítky řešení... a cena je příznivá. S příčkovýma problémy nejsou protože zde je pouze klasický materiál jako na oknech.
|
|
 | Autor: Helena Paštová Datum: 22.01.2010 14:31 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | prosím co myslíte tím"příčkované dveře"?vůbec nevím jak i je přectavit, a co je příznivá cena? jedná se taky o plast či dřevo? děkuji za odpověď
|
|
 | Autor: Pavel 2005 Datum: 22.01.2010 18:49 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Fotogalerie:
 | Příčkované znamená že ta vnitřní výplň je tvořena profily do kterých jsou vsazeny buď plné výplně nebo skla nebo lamely a skladbu těchto prvků si můžete vymyslet zcela sama. Já si třeba vymyslel tyhle viz. obr:
|
|
 | Autor: Helena Paštová Datum: 22.01.2010 19:26 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | děkuji za odpověď, nevíte jaké firmy takové dveře vyrábějí? Kdybychom se pro ně rozhodli. Zajímalo by mě, zda by se problém s praskáním dveří vyřešil tím, že bychom je nechali vyměnit za stejné co jsme měly, ale v bílém provedení z obou stran. Nevadí bílým dveřím slunko tak jako těm hnědým?? Děkuji všem za příspěvky
|
|
| |
 | Autor: Pavel 2005 Datum: 22.01.2010 18:53 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Fotogalerie:
 | Nebo třeba tyhle. Jsou samozřejmě z plastových profilů v designu jako vaše okna. Poptával jsme je u 3 firem a ceny cca 20-23tis.
|
|
Autor: Jiří Vondrouš Datum: 11.01.2010 08:19 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Soused má plastové dveře na Z, barva zlatý dub a vloni měl ten samý problém. Já mám zlatý dub na V, ale pod střechou takže tam slunce nikdy nesvítí. V tomto směru nemá problém
|
|
Autor: Helena Paštová Datum: 10.01.2010 08:38 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Dveře jsou na jihozápad, to ale firma věděla a měla mě upozornit na možné úskalý s touto orientací kdyby to snad mělo vadit, navíc teď v prosinci, kdy dveře prasly slunko nesvítilo vůbec, a navíc si myslím, že venkovní dveře by měly těmto vlivům odolávat. Nebo snad ne??
|
|
 | Autor: Vladimír Buk Datum: 10.01.2010 15:21 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Pani Paštová- mohla by jste zde doplnit foto celkového pohledu na dveře a podrobnější technický popis dveří ? Pro kvalifikovaný názor je to nezbytné.
|
|
 | Autor: Helena Paštová Datum: 10.01.2010 16:13 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Fotogalerie:
| Doplňuji fotografie celkového pohledu zevitř i zvenku, nevím však co si přectavujete pod tím popisem, jsou to vchodové dveře, uvnitř bílé, zvenku mahagon, mají speciální zámek, poloautomat, jinak nevím co bych dál uvedla, část dne na ně svítí slunce, jsou pod stříškou, neprší na ně, skoro je nepoužíváme, jsme zvyklí chodit dvuhými dveřmi do dvorka. Zaráží mě, že se závada opakuje, na jiných místech, ale vypadá totožně. Projevilo se to po delším čase od montáže, věru nevím proč.Díky předem za snahu pomoci nám.
|
|
 | Autor: Petr Lukáš Datum: 10.01.2010 20:01 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Já jsem chtěl taky na jižní stranu plastová dveře, říkal jsem si, že to bude stačit. Ženská si nakonec prosadila dřevo, že plast se kroutí, apd., takže nakonec to je meranti (asijský dub) - sice o hodně dražší než plast, ale při pohledu na ty plasťáky si říkám, že jsem udělal dobře, že jsem se nechal překecat.
|
|
 | Autor: Vladimír Buk Datum: 12.01.2010 10:11 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Bílý základní materiál profilu je opatřen z venkovní strany potahem z tmavého materiálu /zlatý dub/. Každý z těchto materiálu má jinou tepelnou roztažnost a ta bude důvodem praskání vnější pohledové vrstvy. Materiál měl být probarvený ve hmotě celého profilu a bylo by po problému. Takovéto profily jsou dražší. Dodavatel to zřejmě podcenil,
|
|
 | Autor: Helena Paštová Datum: 12.01.2010 11:24 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | To je pravda, co si máme ale počít? Tvrdí, že výplň posílají přímo z anglie, oni ji jen montují, pokud ji vymění a praskne znovu? Jak tomu předejít, přeci není možné dveře ob rok nechat měnit, předci na každé nebo téměř na každé dveře část dne svítí slunce, to ale firma věděla, protože jsme je upozorňovali na to, že staré dveře ze dřeva jsou zkroucené a ptali jsme se, zda by tento problém vyřešil plast, načež oni nám plast doporučily. Co teď?Dveře stály přez 24 000kč? Co byste nám radil, jak dál? Nechat udělat znalecký posudek? Vůbec nevíme jak dál postupovat. Moc děkujeme za snahu pomoci nám.
|
|
 | Autor: Jozef Homola Datum: 12.01.2010 13:24 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Pokud mám nějaké poznatky o plastu lakonicky bych řekl "není plast jako plast". Mám taky plastová okna a dveře ale pouze bílé. Po 10-ti letech jako nové, klidně můžu dodat i foto ale něco se předci jenom rozpadlo a to totálně ale nebyl to materiálově stejný plast. Za 3 -4 roky se zcela rozpadly na "prach" krytky pántů. To jsem vyřešil, že jsem je natřel bílým latexem. Také až u mne dodělávali na dveřích TM mřížku plastovou pro přisávání vzduchu a ta se taky rozpadla. Tak jsem tam dal děrovaný plech AL. To co je vidět na fotkách, je smršťování se fólie následkem ztráty změkčovadel (vyprchávání) z materiálu té fólie - plastu. Někdy se tomu říká "koroze" plastů. Samozřejmě teplo, slunce, UV to jenom urychlují ale nemusí.
|
|
 | Autor: Vladimír Buk Datum: 13.01.2010 11:01 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | .. to Helena Paštová: Doporučuji vyžádat písemné stanovisko dodavatele, asi nebude příznivé, Následně posudek soudního znalce - to pak bude další jednání s dodavatelem a nakones asi soudní řízení. Opravu si dobře nedovedu představit, snad výměna za dveře celobílé, případně z jiného materiálu. Já osobně vhodové dveře z plastu vůbec nedoporučuji, zejména tam, kde je vyšší pohybová frekvence. Solidní dodavatel ani na takového plastové dveře neposkytuje žádnou garanci , protože si je vědom následných problémů. Proto dodavatel preferuje dřevo, dřevo-hliník nebo hliník.
|
|
 | Autor: Helena Paštová Datum: 13.01.2010 11:36 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Myslíte vyádření firmy, co mi celou výměnu prováděla? Já s dodavatelem nepřišla vůbec do styku, co by mělo vyádření podle Vás obsahovat? Důvod proč se dveře trhají? Pokud mi firma dveře vymění, nebo jejich výplň, soudní znalec asi nic napovrchu nepoškozených dveří nepozná a při naší smůle se bude vše opakovat. Navíc si nedovedu přectavit, že mi do hnědých zárubní dají bílé dveře, pochybuji že budou chtít vyměnit vše, navíc máme hnědá okna (mahagon přesně), bude to jak pěst na oko. Myslíte, že bílé dveře by problém vyřešily? Už si z toho začínám zoufat. Ani nemám potuchu co by mohl stát ten posudek. Navíc soud, právník, ..při našich současných finančních možnostech, hrůza pomyslet.
|
|
 | Autor: michal horvat Datum: 20.01.2010 23:38 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Pani Pastova pri pohledu na ty dvere a pri cene co zde pisete myslim ze firma pokud ji oznamite svuj zamer dat to k soudu tak pokud jsou jen trochu problemu znali tak si dvere vemou zpet nebo je tam nechaj a vratej penize . Tohle vyhrajete a oni budou platit vse vcetne nakladu . Minuly rok jsem prisel do kontaktu s tremi pripady a vzdy to dopadlo spatne pro firmu a z 30 tisic ve finale platili k 60ti . Pokud by to byli dvere za 220eu z Hornbachu v Drazdanech tak budiz ale tohle je moc spatny .
|
|
Autor: Petr Lukáš Datum: 09.01.2010 20:55 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Nepraží náhodou na ty dveře slunko? To pak s těma dveřma pěkně cvičí... Přes den klidně, pokud to jsou tmavé dveře nasvítí 10-15st.C, v noci zase -10 až 15st.C... To se pak trhá skoro všechno. Já jsem na jižní stranu dal preventivně dveře z tvrdého dřeva, plast ne.
|
|