Stavba z izobloku

Autor: Tomas Irisak
Datum: 23.01.2010 20:50

Fotogalerie:
obrázek č. 1 obrázek č. 2 obrázek č. 3
Zacinam byt ze vseho nejak neštastný.
projektant mi kresli stavbu z tohoto mat.
Vcera jsem s nim mluvil a ptal jsem se ho jetli bude baracek nizkoenergeticky a on mi tvrdil ze ano.Do projektu pocita ale...
Podlaha 10cm polys.
Strop 26 cm vaty
okna pocita trojskla
Obvodove zdivo izoblok s izolaci ta nejvetsi co delaji. 35cm s izolaci tusim 14cm sedivy polys.uvadeji R 5

Moje představa byla...
Podlaha min 15cm
Strecha 30cm a okna trojskla

Problem je v tom ze se mi nezdaji ty sily izolace je opravdu mozne z toho udelat NED?Nechci postavit neco ceho bych potom litoval pozdeji planuju jeste dozatepleni obvodoveho zvida min 10cm polys. aale bojim se zase rosneho bodu.Jsou tu odbornici co mi dokazi poradit?zacina mi jit z toho hlava kolem a jelikoz je projekt skoro ve finale tak zacinam byt cim dal tim vic nervozni!!!Zde prikladam aspon maly nacrt jestli to pomuze k tomu aby se dala vypocitat TZ planuji dat kotel na peletky do 7kw v kombinaci podlahoveho teplovodniho vytapeni v prizemi z 75% bude tento vykon vubec stacit?

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Jaroslav Pančocha04.03.2010 14:51
Tomas Irisak03.02.2010 15:40

Datum: 03.02.2010 15:40 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
nikdo mi tu neporadi?:-(

Autor: Jaroslav Pančocha
Datum: 04.03.2010 14:51 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
No, za sebe zde můžu uvést jedině názor ohledně obvodového zdiva, ze kterého jsme už jeden dům dělali. Myslím že to v čem je Izoblok vyjímečný oproti jiným těmto systémům je to, že má žebra z cementotřísky a tu cementotřísku má jak zvenku, tak zevnitř. Tudíž nikde nešáhnete přímo na polystyren. Ta cem.tříska má také větší paropropustnost, tudíž těmi žebrami dům "dýchá" více než kdyby jste to dělal jen s polystyrenových tvárnic vylitých betonem. Takže pokud to pak ještě přiteplíte, tak se této výhody zbavíte a pak už je lepší rovnou dělat barák přímo z polyšových tvárnic.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.