Autor: Josef Tomek Datum: 08.03.2010 11:01 | Zdravim, rad bych si vypocital tepelne ztraty domu a jednotlivych mistnosti. Mam na mysli vypocet, jak se dostanu k tomu, ze treba telepna ztrata pokoje je 600W. Muzete nekdo prozradit vzorec nebo poskytnout odkaz, kde bych to nasel? Diky.
odpovědět na příspěvek |
|
| |
| |
 | Autor: melkor unlimited Datum: 11.03.2010 07:01 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Hestia je sice hezká, ale po místnostech to (IMHO) nepočítá. Zkuste Techcon od Univenta. Následně si můžete spočítat i podalhové topení. PS: Pro snadnější zadání je vhodné mít alespoň půdorysy v patřičném formátu. Ale jde to i bez nich.
|
|
 | Autor: Josef Tomek Datum: 16.05.2010 00:07 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Fotogalerie:
 | Tak jsem si stahnul ten Techcon, vypada to docela dobre. Natahl jsem do toho pudorysy z Autocadu a provedl vypocet. Dava mi to cisla jako 600W na mistnost, coz je v duchu ocekavani, ale jinak si nejsem extra 2x jisty, jestli to v tom programu delam spravne, je to pro me neco noveho. Take se mi nedari zjistit, jak vypocet vytisknout nebo vyexportovat z programu. U vypoctu je pouze tlacitku OK a cancel. Nevite nekdo, prosim, jak vypocet z programu dostat? Take bych se zeptal, jestli je tu nekdo odbornik na ten program, nemohl bych nekoho poprosit mrknout mi na vypocet, ktery bych poslal, jestli to mam v programu spravne? Nemuselo by byt nijak podrobne, pouze jestli v tam nemam nejake extra velke boty. Prikladam obrazek. Dekuji.
|
|
 | Autor: melkor unlimited Datum: 17.05.2010 07:11 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Výsledek nevypadá nejhůř ale jde dosáhnout i lepší. V menu _Bilance_ je možnost zobrazit to v prohlížeči nebo exportovat do html a xls. Taky to můžete poslat na melkor(zavináč)atlas(tečka)cz
|
|
 | Autor: melkor unlimited Datum: 19.05.2010 17:31 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Fotogalerie:
| Tepelné straty cez konštrukcie: Steny celkom : 830 W Vonkajšie steny : 786 W Ostatné steny : 44 W Podlahy : 300 W Stropy : 320 W Strecha : 0 W Okná : 744 W Dvere : 136 W Chce přidat na izolaci podlahy a stropu. Vípočtová oblast -12°C Výsledky s nuceným větráním s rekuperací tepla s účinností 85% (teplota přiváděného vzduchu +15°C) pro koeficinety n=0.5 (normový) a n=0.3 (v praxi používaný).
|
|
 | Autor: Josef Tomek Datum: 19.05.2010 18:47 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Fotogalerie:
 | Dekuji, bezvadne. Jeste dotaz k te rekuperaci, je take nutne do definice dosadit prutok vzduchu ventilatorem? Viz. priloha.
|
|
 | Autor: melkor unlimited Datum: 20.05.2010 10:28 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Stačí zadat jeden údaj. Buď násobnost (normových 0.5 nebo jinou hodnotu) a zaškrtnou použití Nebo zadat objem v m3 (25m3/hod na osobu)
|
|
 | Autor: Josef Tomek Datum: 20.05.2010 18:58 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Fotogalerie:
| Zkousel jsem si s tim pohrat a zda se mi, ze je precijen nutne zadat oba udaje, podivejte se do priloh. Kdy napriklad u obyvaku zadam prutok ventilatorem, tak tz vyjde 799W. Kdyz prutok ventilatorem nezadam, tak tz vyjde 1770W, to je hodne rozdil. Navic to pak take nevychazi v bilancich.
|
|