Detail u pozednice, kotvení, provětrání pultové střechy

Reklama
TB Tomáš Bažant @tomas.bazant před 14 roky09.03.2010 22:11:00
Detail u pozednice, kotvení, provětrání pultové střechy

Dobrý den, ke stávajícímu cihlovému domu bych rád svépomocí vystavěl "přístavek" o půdorysu 4,2x7m s pultovou střechou sklonu 15-22st. VIZ JPG. Jsem rozhodnut zdít z Ytongu lambda šíře 375mm, vršek krajní stěny chci ukončit pouze nosným překladem klasické výšky 250mm. Délka pozednice bude těch 7m, střešní krytina by měla být pálená taška Bramac, sněhová oblast 0, uvažuji nadkrokevní zateplení, shrnu mé dotazy:

1. Můžu kotvit pozednici přímo do Ytongového NOP (2x bude délky 1740mm) na chemii a závitovky - do jaké hloubky, nebo musím ještě nadezdít věnec, nebo se na toto vyprdnout a místo NOP zakončit nadokení řadu U profily Ytongu s zabetonovaným armovacím košem?

2. Jak zateplit zvenku pozednici - přizdít na její výšku např. multiporem a mezi to ještě přidat vatu aby nebyl přímý styk bok pozednice - nadezdívka ?

3. Jde o pultovou střechu přisazenou k stávajícímu domu - jak se řeší její provětrávání u kraje toho domu a vůbec ten detail, aby do toho nepršelo a přesto to provětrávalo - přímá souvislost se způsobem zateplení, který ještě nevím ...:-(

4. Co průřezy trámů a jejich rozteč - opravdu na to musí být statik, nebo je někde nějaká "rychlá poučka" (nic jsem nenašel)

Co se týče detailů, rád koukám na CAD - DETAIL, ale tam nějak moje případy nejsou...
http://www.cad-detail.cz/pa_det/5020394.…

tak děkuju moc za info či doporučení k bodům 1.-4. - i libovolně, Tomáš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.