Venkovní umyvadlo |
Autor: Michal Svoboda Datum: 17.04.2010 09:17 | Plánuji na terasu venkovni umyvadlo s teplou i studenou vodou a nástěnnou baterii. Původně jsem to chtěl vyřešit nezámrznými rohovými ventily, ale na ně nenapojím mix pro sloučení obou vod a také nevím jak vyřešit sifon, aby nezamrznul, odpad bych svedl přes zeď do domovní vnitřní kanalizace. Poradíte co s tím? Díky všem.
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
Autor: Helena Hlávková Datum: 11.05.2010 18:31 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Dobrý den, to co popisujete řešíme většinou napuštěním studené vody do černé hadice srolované na slunném místě a následně sloužící jako voda teplá.Pokud tedy uvažujete o užívání jaro-podzim. Viděla jsem to použité vícekrát a je to velmi funkční. Jen musíte mít oddělený kohout na teplou a studenou vodu a napustit si do zašpuntovaného umyvadla nejdřív teplou a pak studenou, tak jak to dělají angličané. Předpokládám, že tu teplou vodu nechcete pít.
|
|
| |
| |
| |
Autor: Jindrich Kratky Datum: 11.05.2010 11:20 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Venkovní umyvadlo je bezesporu užitečná věc.Já osobně hledám radu, kde se dá koupit umyvadlo či dřez, v podstatě estetická nádoba, ve které lze omývat zeleninu ze zahrady, ruce, případně holínky, svod bude do septiku a trativodu, přívod vody je na venkovní stěně. Jedná se mi o sehnání ne keramického umyvadla, či nerez dřezu pro interiér, ale pro zahradní exteriér.
|
|
| |
 | Autor: Michal Svoboda Datum: 21.04.2010 12:20 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | To že jste nikdy neviděl venkovní umyvadlo, ještě neznamená že nemá smysl. Nakonec umístím kohouty včetně sifonu na vnitřní stranu zdi pod plastová dvířka.
|
|
 | Autor: Jaroslav Pav Datum: 22.04.2010 13:10 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Ale viděl, a právě proto je považuji za zbytečné a komplikující a to jsem vám taky napsal, pravda nepříliš ohleduplně. Vaše řešení je poměrně elegantní.
|
|
 | Autor: Michal Svoboda Datum: 22.04.2010 21:34 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | OK. To umyvadlo tam smysl má, bude na terase u venkoního krbu, grilu a zaroveň by mělo sloužit k umytí ruk, venkovních věcí, hraček, bot,apod. Nejbližší vnitřní umyvadlo je cca 12m uvnitř domu.
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 23.04.2010 06:38 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Dobrý den. Venkovní umyvadlo určitě nějaký význam má. Je to pouze technická záležitost, jak to udělat, aby člověk eliminoval zimní radovánky. Já osobně mám ( pravděpodobně jako drtivá většina ) vyvedenou pouze studenou vodu. Potrubí je sespádováno a na zimu se vypouští. Odpad není zakončen sifonem, protože je to vyvedeno do dešťové kanalizace a ten sifon tam nemusí být. Pokud to musíte zaústit do splaškové kanalizace, tak sifon ( zápachovou uzávěru ) umístěte do prostoru, kde nemrzne. Umístění kohoutků do nějaké skříňky je sice možné, ale bude to komlikované. S pozdravem Laďa
|
|
 | Autor: Michal Svoboda Datum: 25.04.2010 11:43 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Mám to vymyšlené tak, že venku bude umyvadlo s klasickou baterii a odpad sveden na vnitřní stranu zdi, kde bude u podlahy pod dvířky sifon. Zárověň pod dvířky budou dva kohouty na zastavení přívodu vody pro zimu. Prostu přes zeď bude vyspádovaný abych prostě v zimě zastavil zevnitř kohouty a otevřel betrku, tím vypustil vodu z potrubí v zamrznutelné části.
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 25.04.2010 11:52 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Dobrý den. Tak to je naprosto elegantní řešení. Já jsem měl z předchozích vstupů dojem, že ta venkovní baterie bude v nějaké skříňce. Takto je to OK. Určitě to bude spolehlivě fungovat. S pozdarevm Laďa
|
|