autovýtah-nízký přejezd?

Autor: Martin Kvita
Datum: 19.04.2010 00:22

Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o radu, jelikož na internetu jsem mnoho informací nenašel. V bakalářské práci zpracovávám menší polyfunkční dům a parkování řeším jako podzemní garáže přístupné autovýtahem. Na stránkách výrobců uvádí výšku přejezdu 1400mm(tedy sv posledního podlaží-výška kabiny+1400), mě by se ale docela hodila výška přejezdu menší :-). Na internetu jsem našel jen osobní výtahy s nízkým přejezdem. Rád bych věděl, jestli je možné udělat i autovýtah s nízkým přejezdem, popřípadě jaké jsou limity.

Děkuji...

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Martin Kvita19.04.2010 15:08
vaněk václav19.04.2010 13:25

Datum: 19.04.2010 13:25 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Vážený pane Kvita,
leckdy bychom potřebovali něco menšího, někdy vyššího, ale s přejezdem u výtahů a lhostejno, zda jsou to autovýtahy nebo jiné výtahy je neradno si zahrávat - jedná se o bezpečnostní vzdálenost.
Takže jestli výrobce udává 1400 mm, tak je to nutné dodržet.
Existují také ale zvedáky na auta - i patrové - výrobců je celá řada - musíte hledat.
Vaněk

Autor: Martin Kvita
Datum: 19.04.2010 15:08 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Ale zvedáky, nebo např. nůžkové plošiny, lze využívat jako výtahy do garáží pro osobní auta? Tedy tuším, že podobné prostředky z důvodu absence kabiny mohou používat pouze na to vyškolené osoby. Jinak výrobců je dost, to je asi pravda, ale stránky mají z 95% udělané poněkud mizerně. Jedinou rozumnou dokumentaci k autovýtahům jsem našel na DELTA CVS.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.