Akumulační nádrže zkušenosti s provozem

Reklama
PL Pavel Laszlo @pavel.laszlo před 14 roky15.05.2010 18:42:00
Akumulační nádrže zkušenosti s provozem

Po mnoha přečtených diskuzích a rozmluvou s nekolika topenáři jsem doplnil svů stávající systém o 4ks akumulačních nádrží po cca 680l. Při zvedající ceně plynu to bylo jednoduché rozhodnutí. Mám cca 3000l vody paralelní zapojení nádrží,dva třícestné ventily (jeden pro topení míchá teplotu vody do topení dle ekvitermní regulace,druhý termostatický pro ohřev zpátečky do kotle s 70 stupnovou patronou ) Vše funguje k mé spokojenosti ... Chtěl bych vyvrátit v mnoha diskuzích že základní zapojení podle atmos je ne uplne dobre funkční.Pravdou je opak kdo by chěl oponovat muzeme podiskutovat a klidne ho vezmu do kotelny... Celý systém mám udělán v mědi v prumerech 28 a 22 .... samozřejmě uzavřený s tlakovými expanzními nádobami.... a dvěma čerpadly.... níže vkládám link na aze stavby abych se podělil o získné zkušenosti ... stejně jako mnozí přede mnou ... S pozdravem Pavel Laszlo

http://hermitx.rajce.idnes.cz/Nadrze/

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

76 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.