Ztracené bednění

Reklama
Jan Šulc @jan.sulc101 před 14 roky18.05.2010 22:06:00
Ztracené bednění

Stavba mého ekon-energ-pasívku se pomalu rozbíhá. To že bude postavena na pasivních technologiích mám teoreticky nastudované až až. Ale na čem bude skutčně postaven, budou betonové základy a tam prosím o vaše praktické zkušenosti.
Začínám stavbou sklepa. Jeho stěny budou ze ztraceného bednění (betonové tvarovky).
Mé dotazy:
1. V dutinách tvarovek bude svislá výytuž (roxory). Měla by být u jedné strany, ale musí být zajištěno její obtečení betonem. Jak výytuž zafixovat ve správné poloze v celé výšce stěny?
2. Jak dostat beton do tvarovek? Mix a pumpa je nejsnažší, ale nejdražší řešení. Je i jiný způsob (než ruční nošení v kýblech)?
3. Jakou konzistenci betonu na výplň tvarovek objednat? Čím tekutější, tím lepší samozhutnění, ale větší riziko protečením škvírami tvarovek.
4. Hutnit beton v tvarovkách vibrátorem? Nerozeskáčou se tím? Slepit tvarovky PU pěnou (jen "přicmrndnout" na pár bodech)?


Předem děkuji za všechny praktické příspěvky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

115 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.