Jak zabránit hluku z ulice |
Autor: Alexandra Skácelová Datum: 07.06.2010 15:42 | Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Bydlíme v domě, kolem kterého vede jedna z hlavních dopravních tepen v Praze. S tím je bohužel, mimo jiné, spojen i značný hluk. Máme malé děti, které právě hluk ruší při spánku. Tchán přišel s informací ohledně jisté fólie s názvem Heat Miror, která by měla údajně tyto nepříjemné zvuky tlumit. Ráda bych ale znala názory nebo zkušenosti někoho, kdo s touto fólií má praktické zkušenosti. Pomůže nám? Má skutečně takovéto protihlukové vlastnosti? Moc děkuji za radu a Vaše zkušenosti.
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
Autor: Dalimil Kubík Datum: 10.08.2010 08:22 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100787 reakce na ... | Zdravím Vás, zkuste se pro více informací podívat také na jiné diskuze zde na webu, anebo na www.nazeleno.cz . Já zde náhodou našel zmínku i o tom, že meziskelní fólie Heat Mirror se dá kombinovat také se speciálními skly, která zabrání prostupu hluku až do 50 dB…držím palce se samotnou realizací.
|
|
Autor: Dominik Horák Datum: 03.08.2010 09:08 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100679 reakce na ... | Dobrý den, diskuse k tomuto problému mě zaujala. Musím Vám předat informaci, kterou jsem nedávno získal od známého – stavaře. Izolační folii HEAT MIRROR lze kombinovat se speciálními protihlukovými skly. (jsou vhodná i pro větší hlukovou zátěž až 50 dB)
|
|
| |
Autor: Petr Holý Datum: 19.07.2010 11:36 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100467 reakce na ... | Dobrý den, jelikož jsem měl stejný problém, mohu se s Vámi o to, jak jsem jej nakonec vyřešil, podělit. Do kritických místnost, kde nás hluk trápil, jsme nechali dát izolační skla s meziskelní fólií Heat Mirror. Podle informací od výrobce toto řešení dokáže omezit prostup hluku v rozsahu 36 až 41 dB. Běžné sklo pouze 32. A to se nám i potvrdilo, hluk z přilehlé výrobny nás už netrápí, navíc skla dobře izolují…. Ať problém co nejlépe vyřešíte.
|
|
 | Autor: Oldřich Janda Datum: 23.07.2010 14:04 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100466 reakce na ... | Dobrý den, rád bych ještě trochu doplnil zde uvedené informace. Z dřívějška máme vžité, že to, jak moc sklo tlumí hluk, závisí na jeho tloušťce. Tedy, čím tlustší sklo, tím lepší výsledek. Okna s meziskelní fólií Heat Mirror, na které se ptáte, dokáží hluk tlumit také a nepotřebují k tomu extra tlustá skla, trojskla… . Hodnoty, které zmiňuje pan Holý ukazují na to, že izolační dvojskla s Heat Mirror brání v prostupu hluku více, než okna standardní. Dokonce jsem se dočetl, že fólii HEAT MIRROR lze navíc kombinovat se speciálními protihlukovými skly (odpor proti prostupu hluku až 50 dB).
|
|
| |
Autor: hetzer hetzer Datum: 07.06.2010 18:32 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Heat Miror ma mizerny zvulkovy utlum a je draha, mnohem ucinejsi a levnejsi je zvolit tlustejsi sklo, pripadne vice skel o ruznych tloustkach - vyhybejte se nasobkum.
|
|
Autor: Jan Krejčí Datum: 07.06.2010 16:28 odpovědět upozornit redakci | reakce na ... | Dobrý den, zaujal mě Váš příspěvek, protože obdobný problém jsem řešil (a nakonec jsem ho, naštěstí, řešit nemusel), takže jsem ze zájmu naklepal "heat mirror" do vyhledavače. Použití fólie k izolaci hluku by mě, po výsledcích mého dřívějšího pátrání, připadalo jako revoluční řešení (ale je to už nějaký pátek, co jsem se o to zajímal). No a kromě toho, že by fólie měla odrážet teplo, což lze vyvodit z jejího názvu, jsem se dočetl, že snižuje prostup hluku o 2 dB. To je, domnívám se, tak málo, že bych to považoval za hodnotu spadající do tolerance měřících přístrojů. Držím palce, ať se s tím úspěšně poperete.
|
|