Jak zabránit hluku z ulice

Autor: Alexandra Skácelová
Datum: 07.06.2010 15:42

Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou o radu. Bydlíme v domě, kolem kterého vede jedna z hlavních dopravních tepen v Praze. S tím je bohužel, mimo jiné, spojen i značný hluk. Máme malé děti, které právě hluk ruší při spánku. Tchán přišel s informací ohledně jisté fólie s názvem Heat Miror, která by měla údajně tyto nepříjemné zvuky tlumit. Ráda bych ale znala názory nebo zkušenosti někoho, kdo s touto fólií má praktické zkušenosti. Pomůže nám? Má skutečně takovéto protihlukové vlastnosti?

Moc děkuji za radu a Vaše zkušenosti.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Dalimil Kubík10.08.2010 08:22
Oliver Znusinudle03.08.2010 09:52
Dominik Horák03.08.2010 09:08
Jozef Homola23.07.2010 16:43
Oldřich Janda23.07.2010 14:04
Petr Holý19.07.2010 11:36
hetzer hetzer07.06.2010 18:32
Jan Krejčí07.06.2010 16:28

Datum: 10.08.2010 08:22 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100787
reakce na ...
Zdravím Vás, zkuste se pro více informací podívat také na jiné diskuze zde na webu, anebo na www.nazeleno.cz . Já zde náhodou našel zmínku i o tom, že meziskelní fólie Heat Mirror se dá kombinovat také se speciálními skly, která zabrání prostupu hluku až do 50 dB…držím palce se samotnou realizací.

Autor: Dominik Horák
Datum: 03.08.2010 09:08 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100679
reakce na ...
Dobrý den, diskuse k tomuto problému mě zaujala. Musím Vám předat informaci, kterou jsem nedávno získal od známého – stavaře. Izolační folii HEAT MIRROR lze kombinovat se speciálními protihlukovými skly. (jsou vhodná i pro větší hlukovou zátěž až 50 dB)

Autor: Oliver Znusinudle
Datum: 03.08.2010 09:52 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100424
reakce na ...
hm, a když otevřu ventilačku ... :-(

Autor: Petr Holý
Datum: 19.07.2010 11:36 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100467
reakce na ...
Dobrý den, jelikož jsem měl stejný problém, mohu se s Vámi o to, jak jsem jej nakonec vyřešil, podělit. Do kritických místnost, kde nás hluk trápil, jsme nechali dát izolační skla s meziskelní fólií Heat Mirror. Podle informací od výrobce toto řešení dokáže omezit prostup hluku v rozsahu 36 až 41 dB. Běžné sklo pouze 32. A to se nám i potvrdilo, hluk z přilehlé výrobny nás už netrápí, navíc skla dobře izolují…. Ať problém co nejlépe vyřešíte.

Autor: Oldřich Janda
Datum: 23.07.2010 14:04 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100466
reakce na ...
Dobrý den, rád bych ještě trochu doplnil zde uvedené informace.
Z dřívějška máme vžité, že to, jak moc sklo tlumí hluk, závisí na jeho tloušťce. Tedy, čím tlustší sklo, tím lepší výsledek. Okna s meziskelní fólií Heat Mirror, na které se ptáte, dokáží hluk tlumit také a nepotřebují k tomu extra tlustá skla, trojskla… . Hodnoty, které zmiňuje pan Holý ukazují na to, že izolační dvojskla s Heat Mirror brání v prostupu hluku více, než okna standardní. Dokonce jsem se dočetl, že fólii HEAT MIRROR lze navíc kombinovat se speciálními protihlukovými skly (odpor proti prostupu hluku až 50 dB).

Autor: Jozef Homola
Datum: 23.07.2010 16:43 odpovědět upozornit redakci
uživatel: 100172
reakce na ...
http://www.izolas.cz/izolas-memento.php
Kdo by chtěl vědět hodně o vlastnostech skel ať si stáhne "MEMENTO".
Nejlepší izolační sklo je to které hned prvním sklem odrazí určitou část viditelného spektra (podle toho kolik jsme ochotni obětovat) a pokud možno co největší část blízkého infra.

Autor: hetzer hetzer
Datum: 07.06.2010 18:32 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Heat Miror ma mizerny zvulkovy utlum a je draha, mnohem ucinejsi a levnejsi je zvolit tlustejsi sklo, pripadne vice skel o ruznych tloustkach - vyhybejte se nasobkum.

Autor: Jan Krejčí
Datum: 07.06.2010 16:28 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den, zaujal mě Váš příspěvek, protože obdobný problém jsem řešil (a nakonec jsem ho, naštěstí, řešit nemusel), takže jsem ze zájmu naklepal "heat mirror" do vyhledavače. Použití fólie k izolaci hluku by mě, po výsledcích mého dřívějšího pátrání, připadalo jako revoluční řešení (ale je to už nějaký pátek, co jsem se o to zajímal). No a kromě toho, že by fólie měla odrážet teplo, což lze vyvodit z jejího názvu, jsem se dočetl, že snižuje prostup hluku o 2 dB. To je, domnívám se, tak málo, že bych to považoval za hodnotu spadající do tolerance měřících přístrojů.

Držím palce, ať se s tím úspěšně poperete.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.