zničené podkroví |
Autor: Tomáš Heřt Datum: 23.07.2010 01:53 | uživatel: 100528
| Dnes mi sádrokartonáři řekli, že pokud budu dělat sádrokartony v podkroví před podlahami - podlahové topení = beton nebo anhydrit, dojde vlivem zvýšené vlhkosti v domě ke zkroucení SDK desek a k devastaci SDK konstrukcí. Na jednu stranu na tom asi něco bude, ale zdá se mi to příliš dramatické. Věděl by o tom někdo něco? Díky
odpovědět na příspěvek |
|
| Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. |
| Chronologický seznam příspěvků |
|
| Příspěvky |
Autor: Petr Smutný Datum: 26.07.2010 21:34 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100306 reakce na ... | Dělal jsem sádrokartony v zimě včetně prvního "sádrování" uniflotem, pak na jaře komplet omítky v celém domě a samozřejmě i betonové podlahy. Později jsem podruhé sádroval uniflotem a finiškou. Vše úplně bez problémů. jestli máte strach tak to přelízněte zředěnou penetrací, to by mělo pomoct, alé já bych se s tím necrcal.
|
|
Autor: Oliver Znusinudle Datum: 23.07.2010 09:35 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100424 reakce na ... | ten makáč plácá hlouposti, ta zvýšená vlhkost se dá v pohodě odvětrat (okna máte?), kdyby byl leden - dejme tomu, že by mohl být nějaký problém s vlhkostí, v létě to není absolutně žádný problém
|
|
 | Autor: Jirka Meca Datum: 23.07.2010 10:15 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100051 reakce na ... | No trošku bych s Vámi polemizoval. Sice nemám zkušenosti se zkrouceným sádrošem, ale s dřevěnou plovoucí podlahou. Když nám lili anhydritovou podlahu asi v půlce baráku, tak v druhé půlce, v obýváku, se nám vypoukla už hotová masivní modřínová plovoucí podlaha. Rel. vlhkost v domě byla po několik dní asi 90% a diletace 1 až 1,5 cm prostě nestačily. Je fakt, že to bylo vloni v květnu, kdy i venku byla vysoká rel. vlhkost přes 80%, takže větrání okny bylo neúčinné. U SDK si s tím úplně jistý nejsem, ale obyč sádroš taky vlhkost nemá rád. Lepší by bylo dělat tyto práce v opačném pořadí.
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 23.07.2010 10:37 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Při dodržení elementární opatrnosti lze betonovat potěry i po instalaci SDK podhledů a dokonce i stěn. Jak by se to ale projevovalo u litých anhydritů, tak to si netroufám ani střelit od pasu, protože je tam násobně více vody a také vysoušení anhydritové vrstvy trvá násodně déle. U syna dělali dva zedníci za dva dny cca 170 m 2 potěru s podlahovým topením. To se ale betonovalo zavlhlým potěráčkem. Prvotní vysušení bylo bleskové a opravdu po 4 týdnech se lepila dlažba do celého domu. Na vysušení stačilo nechat otevřené okna a dveře do průvanu a na noc pouze ventilačky v celém domě. Relativní vlhkost venkovního vzduchu s tím souvisí pouze okrajově, neboť trvale nedosahuje hodnot škodlivých pro SDK. SDK je schopen dost velké množství vody z ovzduší pojmout a posléze vydat a tím reguluje vlhkost v interiéru. S pozdravem Laďa
|
|
 | Autor: Jirka Meca Datum: 23.07.2010 11:02 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100051 reakce na ... | Nevíte náhodou jaká rel. vlhkost je už škodlivá pro SDK? Teď jsem si uvědomil, že v té době už byly i SDK stropy hotové a nic se s nimi nestalo, ale s tou podlahou to pěkně zamávalo, docela mě to vylekalo, protože levná zrovna nebyla :-) Jinak, když je venku teplo a vlhko (takže i abs. vlhkost je vysoká), tak se větráním vlhkost z domu dostává fakt pomalu :-( Poznámka: Ještě je tu možnost použít suchý způsob podlahovky (obzvláště do podkroví se to hodí).
|
|
 | Autor: Laďa Jaskva Datum: 23.07.2010 11:31 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100179 reakce na ... | Dobrý den. Jaká relativní vlhkost je škodlivá pro SDK to opravdu nevím. Co je ale jisté, že krátkodobě snese moc. Takže tam záleží jednak na vlhkosti a také na době působení. Ta relativní vlhkost pro větrání je dost podstatná, jak píšete, ale je také možnost, že při dlouhodobém suchu relivní vlhkost nemusí dosáhnout tak vysokých hodnot, i když by to teplota vzduchu umožňovala. Není voda, není vlhkost, neprší ( třeba v poušti ). S pozdravem Laďa
|
|
 | Autor: Petr Vorlíček Datum: 27.07.2010 09:45 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 100184 reakce na ... | U betonových podlah bych neviděl problém - šoupnul bych tam plastifikátor a je po srandě - vody pak není potřeba takové množství a pevnost je nesrovnatelná...Zda se něco dává do anhydridu, tak to nemám nejmenší tušení...
|
|